2 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yumurta
1 orta boy soğan
1,5 su bardağı irmik
1 çay kaşığı kimyon
1 dolu tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
2 su bardağı sıcak su
(bulgur ve irmiği ıslatmak için)
İÇ MALZEMESİ
1/2 kilo kıyma
125 gr margarin
125 gr margarin
3-4 orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
karabiber,kimyon,tuz
maydonoz
2-Kıyma margarinle iyice suyunu salıp çekene kadar kavrulur (sıvı yağ kullanmayın),sonra küçük küçük doğradığımız soğanlarımız ekleyip onlarda kavrulur.En son salçası ve baharatı eklenir,iyice kavrulan kıymamızı ocaktan almadan maydonozda ilave edilip soğumaya bırakılır.
3-cevizden büyükce aldığımız parçaları işaret parmağıyla döndürerek açarız.Açarkende elimizi soğuk suya batırarak açmalıyız ki hamur elimize yapışmasın.
Elimizi sık sık suyla ıslatıp, hamurun kuruyup çatlamasını önleyelim.
Harcımızıda koyduktan sonra birleşim yeri belli olmayacak şekilde, iyice birleştirip tepsiye dizdikten sonra, üzerini nemli bir bezle örtelim.
6-İyice kızgın bol yağda kızartıp,
süzgece alırsak fazla yağ çekmez
isteğe göre haşlanabilirde ama
kızartması daha bir leziz oluyor bence
Eeeee, daha ne duruyorsunuz
AFİYET OLSUN
8 yorum:
Simdiye kadar hic icli kofte yapmadim ve sizin bu tarifinizi denicem. Resimde harika gorunuyor ve yapmasi cok zora benzemiyor.
Tarif icin tessekurler.
İçli köfte çok güzel ellerine sağlık hemen deniyeceğim sevgiler
GUNAYDIN ELINE SAĞLIK ÇOK GUZEL GÖRUNUYOR İÇLİ KOFTE SEVGILER
çok harika gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım..
merhaba elıne sağlık çok severım sevgıler
mesajlar için teşekkürler arkadaşlar
Tanıştığımız için çok memnun oldum Esracım :) içli köftelerin harika gözüküyorlae.Ellerine sağlık,çok severim ama yapabilecek cesaretim yok açıkçası :) Mutlu haftalar diliyorum..sevgiler
Ellerine sağlık canım
bunu herkes yapamaz nefis görünüyor Adanalı bir arkadaşım yapıyor bana da ama kızartmıyor haşlayıp limonla ikram ediyor ben kızarmışınıda çok seiyorum her türlüsü nefis oluyor .
Segiler.........
Yorum Gönder