gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

9 Mart 2013 Cumartesi

0850 ile başlayan numaradan arandım

0850  OYUNA GELMEYİN

0850'li numara kurnazlığı!
Firmalar 0850 ile başlayan numaraları kullanmaya başladı. Daha önce 444’lü numaraları kullanan firmalar bu numaraların ücretsiz de aranabilmesi sonrası başka bir uyanıklığa başvurdu.

0850’li numaralar cep telefonu hatları üzerinden aranıldığında paket dakikalardan düşünce cep telefonundan bu numaraları arayan vatandaşlara firmalar “Cep telefonları ile 0850’li numaralar aranamıyor, sabit hattan arama yapın.” diyerek vatandaşın sabit hatlardan arayarak vergiler dahil dakikası 14,59 kuruştan ücret ödemesine neden oldu.
 Firmaların uyanıklığı yine vatandaşın cebini vurdu. İl sınırlaması olmaksızın bağımsız bir numara isteyen kurum ve aboneler 0850 ile başlayan numaraları kullanmaya başladı. Hatta birçok firma artık çağrı merkezi olarak bu numaraya yönlendiriyor.
 444’lü Numaralar 0850’li Numaraya Yönlendiriyor
Daha önce 444′lü hatlardan hizmet veren çağrı merkezlerini aramak gsm de ve sabit telefonda her yöne dakikalarından düşüyordu. Hatta sabit hatlarda getirilen avantajlarla belli saatlerde bu numaraları aramak ücretsiz olunca firmalar hemen başka bir yol buldu. 0850’li hatları kullanmaya başladılar. Bu numaralar gsm operatörleri üzerinden aranırsa kullanılan paket hatlardan düşerken sabit hatlardan aranıldığında 14,59 kuruş üzerinden ücretlendiriliyor.

Hiç yorum yok:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...