gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

10 Haziran 2012 Pazar


***   İSKENDER   ***



 Kapak Yazısı 
 Şu hayatta insan en çok sevdiklerini acıtır… En derin yaralar ailede açılır, kabuk tutsa bile kanar hikâye, içten içe… Aşkı aramadan evvel, düşün bir, ya benden nasıl bir âşık olur? İnsanın sevdası karakterinin yansımasıdır. Sen kavgacı isen, ha bire öfkeli, aşkı da bir cenk gibi yaşarsın. Gönlü pak olanın sevgisi de saf olur. Şu hayatta insan en çok sevdiklerini acıtır. En derin yaralar ailede açılır, kabuk tutsa bile kanar hikâye, içten içe… Attığımız her adım, yaptığımız her işte kendimizi yansıtırız. Budur çözülmesi gereken bilmece. 

Yeni bitirmiş olduğum bir Roman.İyi ya da kötü demek istemiyorum bir anda, emek sarfedilmiş bir eser ama şunuda söylemeden geçemicem...Elif Şafak ın diğer romanlarını gözönünde bulundurursam bu romanı mükemmel diyemem, ortalarda bir yerlerde, mutlaka alın okuyun da diyemem ama okursanızda zaman kaybetmezsiniz. 


İSKENDER >>>
8.çocuğunu doğuruyor anne...veee yine kız. Köy yeri depresyona giremiyor, hayata küsemiyor.Anne ne yapsın ki.Bu çocuklardan ikiz kız kardeşler...Cemile Yeter ve Pembe Kader. Kitabımızın kahramanlarından ikisi bu ikiz kız kardeşlerin büyük ablalarının kaderine bakmakta kaçınılmaz, en büyük dramlardan ilki:Yıllarca kendini unutup, kız kardeşleri için kendini paralayan Hediye, köye gelen bir gence gönlünü kaptırıp kaçar. Daha sonra köye geldiğinde hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Hediye’nin cezası babanın evde olmadığı zaman namus un temizlenmesi.En önemli noktalardan biri ise,  ablasına aşık olduğu halde, küçük kız kardeş ile Adem’in evlenmesi.Pembe Kader’in ablasına gönderdiği mektuplardan kendini affetmesini istemesi.Pembe ile Adem in büyük oğulları İskender’in büyük hatalar yapmasına sebepte yine bu baba. İskender adım adım bir cinayete doğru sürüklenirken annesi ile birlikte gördüğü adamı takip edip namusunu temizlemek için harekete geçiyor. Tüm bunlardan habersiz olan baba ise başka bir kadının peşinden başka ülkeye gidiyor ve orada intihar ediyor.Vee olaylar hız kesmeden devam ediyor.
Konuyu anlayıp kim kimdir kavrayana kadar biraz zaman geçiyor ama başta da dedim yaa emek ve zaman harcanmış.Elif Şafak ın emeğine sağlık...

Hiç yorum yok:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...