Kadayıf hamuru için:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı soda
125 gram erimiş margarin (paketin yarısı)
4 adet yumurta
Şerbet Malzemesi için:
3 su bardağı şeker
1 buçuk su bardağı su
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika kaynatın. Altını kapatıp vanilya ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Ilımaya bırakın ve hamuru hazırlamaya başlayın.
>>Sonra hamur için yumurtaları iyice çırpıp şekeri ekleyin ve eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Diğer malzemeleri de ekleyerek pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpın.
Yağlanmış tepsiye döküp önceden 180 derece ısıtılmış fırında kahverengi oluncaya kadar pişirin.
Fırından çıkartıp 5 dakika bekleyin. Üzerine ılıyan şerbeti dökün. Hamurun şerbetini çekmesi için bekleyin.
Tatlımız soğuduğunda porsiyon dilimlerine ayırıp üzerinde kaymakla servis yapın.AFİYET OLSUN
7 yorum:
ellerine sağlık..
Günaydın, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
Of Of Of Mükemmel Gözüküyor. Ellerinize sağlık çok olmuş. Kimbilir tadı ne kadar güzeldir. Canım çekti şimdi.
canım çok güzel olmuş ellerine sağlık afiyet şifa olsun inşallah
arkadaşlar hepinize güzel yorumlarınız için çook teşekkürlerr
gunaydın elıne sağlık kadayıf super
EKMEK KADAYIFINA BAYILIRIM ELLERİNİZE SAĞLIK.
Yorum Gönder