YUFKA
PEYNİR
YUMURTA
SIVIYAĞ
Yumurta ve sıvıyağ telle çırpılıp hazırlanır.
Bir bütün yufka düz bir zemine serilip bu karışımdan iyice sürülüp, şekildeki gibi önce kenarları ortaya doğru katlanır, her katlama aşamasında hazırlanılan içten sürülür. Katladıktan sonra işaretli şekilde kare biçiminde kesilir.
Kesilen her parçanın içerisine arzu edilen içten konulup (ben yağlı peynir koydum, özellikle lor olmasın) zarf şeklinde katlanır, ters çevrilip, yumurtalı karışımdan sürülüp, susam veya çörekotu serpilir.
Önceden kızdırılmış fırında pişirilir.AFİYET OLSUN
8 yorum:
ellerine saglık esracıgım.çayın yanına aldım bir tane.
hemşerim ellerine sağlık maharetli ellerini konuşturmuşsun:))
AFİYET OLSUN EYLEM CİM, NE DEMEK :))
TEŞEKKÜRLER KALP KURABİYE,SEVGİLER
ellerine sağlık canım harika görünüyor
Selam kare böreginiz çok güzel gözüküyor. Kimbilir tadıda güzeldir. Ellerinize saglık
Çok hoş olmuş,blogu beğendim sevgi ve saygılarrrr....
Ellerine sağlık nefis görünüyo...kimler yedi bu böreği....Gelip yiyemiyeceğime göre bende yapıyım bari...sevgiler.selamlar...
Yorum Gönder