gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

24 Şubat 2010 Çarşamba


YUFKA
PEYNİR
YUMURTA
SIVIYAĞ
Yumurta ve sıvıyağ telle çırpılıp hazırlanır.
Bir bütün yufka düz bir zemine serilip bu karışımdan iyice sürülüp, şekildeki gibi önce kenarları ortaya doğru katlanır, her katlama aşamasında hazırlanılan içten sürülür. Katladıktan sonra işaretli şekilde kare biçiminde kesilir.

Kesilen her parçanın içerisine arzu edilen içten konulup (ben yağlı peynir koydum, özellikle lor olmasın) zarf şeklinde katlanır, ters çevrilip, yumurtalı karışımdan sürülüp, susam veya çörekotu serpilir.
Önceden kızdırılmış fırında pişirilir.AFİYET OLSUN

8 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine saglık esracıgım.çayın yanına aldım bir tane.

kalpkurabiye dedi ki...

hemşerim ellerine sağlık maharetli ellerini konuşturmuşsun:))

Esradan dedi ki...

AFİYET OLSUN EYLEM CİM, NE DEMEK :))

Esradan dedi ki...

TEŞEKKÜRLER KALP KURABİYE,SEVGİLER

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık canım harika görünüyor

numaneribac dedi ki...

Selam kare böreginiz çok güzel gözüküyor. Kimbilir tadıda güzeldir. Ellerinize saglık

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok hoş olmuş,blogu beğendim sevgi ve saygılarrrr....

MUNEVCEDEN 2 dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyo...kimler yedi bu böreği....Gelip yiyemiyeceğime göre bende yapıyım bari...sevgiler.selamlar...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...