1 adet iri soğan
zeytinyağ
tuz, karabiber, kimyon
yoğurt
sarmısak
misafirlerime yapacağım zaman daha renkli ve zengin olması için tavuk göğsü,
yeşil biber,domates katarım ama,kendimize yaparken mantarın o lezzetini tam alabilmek için sade yaparım, kışın domates yerine bile salça kullanıyorum, kışın domatesleri lezzetsiz buluyorum.
gelelim tarife
zeytinyağımızı tavamıza koyalım, yemeklik doğradığımız soğanlarımızı hafifçe kavuralım, ardından doğranmış mantarlarımızı katıp, baharatlarımızı ilave edelim. Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra tuzumuzuda ekleyip, pişmeye bırakalım. Piştikten sonra ister pilav yanında, ister üzerine sarmısaklı yoğurt döküp afiyetle yiyelim.
7 yorum:
hımmm.öyle açım ki bir tabak alsam olur mu?
Selam Esra, ben Esra:) memnun oldum. yemeğin nefis görünüyor, aşağıdakilere de baktım hepsi süper ellerine sağlık:)
Merhabalar, “hediyeleşmek” üzerine güzel bir etkinliğimiz var. Sizin de katılmanızı arzu ederim, ayrıntılar sayfamda. Sevgiler.
esra hanım merhabalar kusura bakmayın.Site üyelerimizden bir kac talep geldi. okurlarımız yazıyor bölümündeki yazılarınızı begenmişler tam yazar kadrosuna katsanıza diyorlar
Bu konuda ne dersiniz. 15 günde 1 yazı gönderme imkanınız varsa müsaitseniz size köşe acmak isteriz.
hocama selamlarlar
ımmm mantarı severim nefis görünüyor ellerine sağlık cnm
merhaba hayırlı cumalar
merhaba canım huzur dolu bır akşam dıleğiyle
Yorum Gönder