gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

16 Mart 2009 Pazartesi

1 kg kabak
1 su bardağı toz şeker
dövülmüş ceviz


-Kabagın kabuklarını soyun, eğer kabuk kısmının yeşilini
çok keserseniz, pişerken dağılır.
Eğer az keserseniz de sert olur, kıvamında kesilecek.




İstediğimiz ölçülerde dilimledikten sonra,
1 bardak şekerimizi kabağın üzerine dökün ve eğer mümkünse
1 gece bekletin ki iyice sulansın.


Sulanan kabağımızı önce hızlı ateşte, kaynadıktan sonra
kısık ateşte suyunu hafif çekip, şerbet kıvamına gelene dek
pişirin. Piştikten sonra servis tabağımıza alıp bolca dövülmüş ceviz dökün.
AFİYET OLSUN...

10 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ellerine sağlık,çok sevrim ve harika görünüyor tatlın.sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

merhaba canım tek kendı tadıyla yedığim tatlı başak atlı yıyemıyorum

Adsız dedi ki...

Kabak tatlısına bayılırım hele biraz sulu olursa süper oluyor.

Canım cekti olsa yesek şimdi :(

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyo eminim tadıda nefis olmuşdur ellerine sağlık arkadaşım sevgiler

Adsız dedi ki...

canım ellerine sağlık çok severim bende kabak tatlısını canım nasılda istedi....

Izabelle Costa dedi ki...

Hum!!!!!!!!!
I like it!
kisses

Izabelle Costa dedi ki...

What arkadaşıma kucak dolusu sevgiler means?
You wrote it on my blog.
Sorry, but i don't understand.

annechovie dedi ki...

Thank you for your comment and visit!

Adsız dedi ki...

merhaba canım kabaktatlın harıka görünüyor

edaca dedi ki...

Hİİİİİİİİİ AGZIM SULANDI VALLA ELLERINE SAGLIK ESROSUM :))



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...