1 su bardağı toz şeker
dövülmüş ceviz
-Kabagın kabuklarını soyun, eğer kabuk kısmının yeşilini
çok keserseniz, pişerken dağılır.
Eğer az keserseniz de sert olur, kıvamında kesilecek.
İstediğimiz ölçülerde dilimledikten sonra,
1 bardak şekerimizi kabağın üzerine dökün ve eğer mümkünse
1 gece bekletin ki iyice sulansın.
Sulanan kabağımızı önce hızlı ateşte, kaynadıktan sonra
kısık ateşte suyunu hafif çekip, şerbet kıvamına gelene dek
pişirin. Piştikten sonra servis tabağımıza alıp bolca dövülmüş ceviz dökün.
AFİYET OLSUN...
10 yorum:
ellerine sağlık,çok sevrim ve harika görünüyor tatlın.sevgilerimle...
merhaba canım tek kendı tadıyla yedığim tatlı başak atlı yıyemıyorum
Kabak tatlısına bayılırım hele biraz sulu olursa süper oluyor.
Canım cekti olsa yesek şimdi :(
çok güzel görünüyo eminim tadıda nefis olmuşdur ellerine sağlık arkadaşım sevgiler
canım ellerine sağlık çok severim bende kabak tatlısını canım nasılda istedi....
Hum!!!!!!!!!
I like it!
kisses
What arkadaşıma kucak dolusu sevgiler means?
You wrote it on my blog.
Sorry, but i don't understand.
Thank you for your comment and visit!
merhaba canım kabaktatlın harıka görünüyor
Hİİİİİİİİİ AGZIM SULANDI VALLA ELLERINE SAGLIK ESROSUM :))
Yorum Gönder