gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

20 Kasım 2007 Salı

Konya Mutfağı'ndan ARAPAŞI ÇORBASI

MALZEMELER :
2 adet haşlanmış ve didilmiş tavukgöğsü
6 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
kırmızı pul biber ve tuz

HAMURU İÇİN
5 su bardağı tavuk suyu
100 gr un
tuz
ÇORBANIN YAPILIŞI
tencerede tereyağ eritilir,un ilave edilip pembeleşinceye kadar kavrulur,salça ve biber ilave edilip, 6 bardak soğuk tavuk suyu eklenip kaynayıncaya kadar karıştırılır.kaynayınca didilmiş tavuk etleri ve tuz ilave edilir,hafif ateşte 15 dk. pişirilir.
HAMURUN YAPILIŞI
2 bardak tavuk suyu 100gr un ile ezilir,artan tavuk suyu ılılıtır ve ezilen un tencereye yavaş ca dökülüp kaynayıncaya kadar karıştırılır.kaynayınca ateşten alınıp tepsiye dökülüp soğutulur.
SERVİS
Arapaşı,çorba kasesine konulur,soğuyan hamurla birlikte servis yapılır.
(KONYA'nın MEŞHUR YEMEKLERİNDENDİR.)
AFİYET OLSUN
fotoğraf ve tarif Konya life dergisinden alıntıdır

1 yorum:

Adsız dedi ki...

esracım sen giderken ben geliyodum millete hamur yedirtip bide ona yemek diyosunya hakkaten entarasn bi durum hamur yemek olsaydı ekmek yapanlara fırıncı degil aşcı derlerdi bu güzel yemegi bizimle paylatıgın için tşkler

saygılarımla
demir



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...