KONYA DA MUTLAKA YAPILAN BİR DÜĞÜN ÇORBASIDIR.
malzemeler
150 gr küçük bamya
250 gr küçük doğranmış et
2 yemek kaşığı tereyağ
4 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
5 su bardağı su
2 adet limon suyu, tuz
kuru bamyalar bir bez arasında ovalanıp kaynamakta olan tuzlu,limonlu suda haşlanır,süzgece alınıp süzülür, soğuk sudan geçirilip ipleri çıkarılır. Tencerede etler kavrulur, suyunu çekince çok ince doğranmış soğan ve tereyağ ilave edilip kavrulmaya devam edilir , salça ve tuz ilave edilir, 5 su bardağı su ile etler yumuşayıncaya kadar pişirilir, haşlanmış bamya ve limon suyu ilave edilip 20-25 dk kaynatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder