gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

1 Mayıs 2016 Pazar

enginar dolması


4 adet enginar
1 kuru soğan
1 su bardağı pirinç
maydonoz
dereotu
domates
karabiber
toz şeker
tuz
limon
(aslında kuş üzümü,dolmalık fıstık ve daha fazla yeşillik çok yakışıyor bu yemeğe,fakat eşim ve kızım sevmediği için bunları ilave etmedim)




  Enginarı yıkayın.İki elinizle yapraklarını iyice genişletin
.Enginarın ortasındaki mor yaprakları kopartın.








Zeytinyağını tencerede kızdırın. yemeklik doğanmış soğanları ekleyin. Kavurun.
Pirinci ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın.Su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın.
 İç pilavı pişirin.İç pilav piştikten sonra dereotu ve maydanoz ilave edin. Karıştırın.
Dış yapraklarından başlayarak enginarı iç pilavla doldurun.


Üzerini domates ile kapatıp
tencerenin yarısına kadar su ekleyin. 
Orta ateşte 1 saat pişirin.

*İşlemlerinizi yaparken enginarı limonlu suya koyarsanız kararmaz


*enginarın yaprak diplerini dişlerinizle sıyırarakta yiyebilirsiniz

Enginar yaprakları geleneksel Avrupa tıbbında safra akışını uyarmak, böbrekleri çalıştırmak ve idrar söktürücü olarak kullanılmış ve halen bu sorunların tedavisinde kullanılmakta. Bunun yanı sıra sindirime yardımcı olması, karaciğeri temizlemesi, vitamin ve mineral bakımından zengin olması enginarın diğer faydaları arasında sayılıyor

3 yorum:

naciye dedi ki...

Aslında eşinizin ve kızınızın sevmediklerini kattığımızda ortaya çokta leziz bir tat çıkacaktır.Ben de denemek istiyorum.
Elinize sağlık. . .

Marifetane hobi dedi ki...

Görüntü bile muhteşem ellerine sağlık arkadaşım..

PelinBayraktar dedi ki...

Enginar, mutfagımıza pek girmeyen yemek çeşidi idi.Bu tarif ile yaptıktan sonra sevilen bir yemek oldu.Teşekkürler.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...