gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

27 Eylül 2014 Cumartesi

ıspanaklı peynirli rulo börek (dilimli buzluk böreği)






3 adet yufka
yağlı peynir
ıspanak
3 adet yumurta(1 sarı dışı için ayrılacak)
1 buçuk su bardağı süt
100 gram tereyağ (isterseniz sıvı yağ kullanabilirsiniz)
Karabiber ,pulbiber 

yumurta süt ve tereyağ karışımını hazırlayıp,ilk yufkanın arasına sürelim.üzerine kavrulmuş ıspanak ve peynirimizi yerleştirelim.ben peynir lor kullanmıyorum.yağlık peyniri parçalıyorum.çok leziz oluyor.
üzerine ikinci  yufkayı serip aynı işlemi tekrarlayın.3 yufkayıda bu şekilde tamamlayın.
yufkanın kenarlarını hafifçe içe kıvırıp rulo şeklinde orta sıkılıkta saralım.
Elde ettiğimiz ıspanaklı peynirli ruloyu ortadan ikiye ya da üçe keselim ve hava almayacak şekilde dinlenmesi ve de biraz donması için dondurucuya 1 saat kadar kaldıralım.
 Buzlukta biraz donmuş olan böreği bir parmak genişliğinde dilimleyelim ve yan yatırıp yağlı kağıt serdiğimiz 
fırın tepsimize dizelim. 
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ,200 derece fırında iyice pişirin ve sıcak sıcak servise hazırdır.Afiyet olsunn

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...