KADAYIF DOLMASI
Yarım kilo taze tel kadayıf
3 su bardağı ceviz
(dövmeyin 2-3 parçaya ayırın)
(dövmeyin 2-3 parçaya ayırın)
3 adet yumurta
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
3 damla limon suyu
İlk olarak bir kaç saat önceden su ve şekerini kaynatın.kaynayınca limon suyunu ekleyip 5-10 dk.daha kaynatın.(kıvamını anlamak için bir damla şerbeti tırnağınızın üzerine damlatın.dağılmıyor ve akmıyorsa kıvamı iyidir)şerbeti ocaktan alın ve tamamen soğumaya bırakın.
kadayıftan 3 parmak eninde parçayı uzunlamasına tezgaha serin.uç kısmına kırık cevizlerden 3-4 parça koyun.kenarlarından da çıkmayacak şekilde sarma sarar gibi sarın.sardıktan sonra avcunuzu ıslatıp hafifce sıkabilirsiniz.(açılmaması için) yumurtaları çırptıktan sonra sarmaları hafifçe yumurtaya bulayın.kızgın yağda alt üst çevirerek iyice kızartın.kızaran kadayıfları bekletmeden soğuyan şerbetin içine atıp 3-4 dk.bekletin.çıkardığınız kadayıfları servis tabağına koyun.isteğinize göre üzerine antep fıstığı dökerek ikram edebilirsiniz.afiyet olsun.
4 yorum:
ellerine sağlık arkadaşım sevgiler..
Off Ya! olur mu şimdi bu,tam rejimdeyken :)))
Şaka bir yana harika görünüyor elinize sağlık. . .
Merhaba esradan arkadaşım kadayıf dolması harika gözüküyo ellerine saglık sayfamda yöresel yemek etkinligi yapıyorum her yöreden bir yemek adında katılırsanız sevinirim,https://www.facebook.com/events/164520613727613/
Arkadaşım gerçekten harika bir tatlı tarifi yazmışsın.sayende yeni tatlar ögreniyorum. emegine saglık
Yorum Gönder