gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

30 Kasım 2011 Çarşamba

2014 yılından itibaren Türkiye'den 110 bin euro bedel ile balonla uzay seyahati gerçekleştirecek. İspanyol Zero2infinity şirketinin “Bloon” projesi olan 6 saatlik uzay yolculuğunun Türkiye'de uygulanacağı yer ise KONYA olacak.

Bugüne kadar büyük devletlerin özel kişileri yollaması nedeniyle sadece belli bir azınlığa ait olan uzay seyahatini, 2014 yılında gerçekleştirecekleri proje ile geniş kitlelere açacaklarını kaydeden Pirinçcioğlu, “Bloon ile seyahat edecek konuklar, dünya ve evrenin buluştuğu noktada güneşin ve yıldızların gece ve gündüz parladığını kendi gözleriyle görecekler” dedi.

“Balonla uzay turu 360 derece dünya manzaralı kapsülün içinde gerçekleşiyor. Kapsül içerisinde dünyaca ünlü şeflerin yemek menüsü olacak. Kapsülün dışına reklam alınabilecek. Yolculuk 2 saat kalkış, 2 saat seyir, 2 saat de iniş olmak üzere toplam 6 saatten oluşacak. Aşağı iniş bir noktaya kadar balonla yapıldıktan sonra paraşütle devam edecek. Bu deneyimin bedeli 110 bin avro. Şu anda uçuş için ön rezervasyonları topluyoruz. 10 bin avro ön ödeme alıyoruz. 2013'de toplam bedelin yüzde 50'sini talep edeceğiz. 2014 yılında da hareket tarihi belirlendikten sonra paranın geri kalan kısmını temin edeceğiz.”

“Bloon ile neden seyir için 36 kilometre yükseklik seçtik. Çünkü, bu irtifa en güzel manzara imkanını sunduğu için seçildi. Uzman pilotların eşlik ettiği seyahat sırasında, konuklar, yakın uzay olarak adlandırılan atmosferin, ince ve parlak mavi göründüğü sınırda mucizeye tanıklık edecekler.”

Proje için 20 milyar avro harcadıklarını vurgulayan Urdiales, Bloon için her türlü güvenlik önlemini aldıklarını, balonu uçurmak için helyum gazı kullandıklarını, bunun patlama riski olmadığı ve doğaya zararı bulunmadığının da altını çizdi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

sanırım müthiş olur ya...bunu denemeyi gerçekten isterim.emel doğan

Numan ERİBAÇ dedi ki...

Esra Hanım Merhaba Öncelikle Selam Ederim. Yan Tarafda Mesaj Panosunu Bulamadım. Selam Vermek İçin Yorum Yapıyorum. Sitenizi Fırsat Buldukca Ziyaret Ediyorum. Hocama Selamlarımı İletin İyi Akşamlar

Tosyadan Kardeşiniz Numan



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...