gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

21 Kasım 2011 Pazartesi

Radar işaretini görür görmez artık hızınızı düşürmeniz artık bir işe yaramayacak. Emniyetin getirdiği bu yeni radarlar artık anlık hızları değil ortalama hızları gösterecek.

Yeni gelecek düzenlemeye göre; ortalama hızınız yoldaki sınırın üzerinde ise yandınız. Ancak radarın özelliği sadece hız ölçmekle de bitmiyor. Eğer arabanızın tekeri yoldaki beyaz şerite dokunursa, şerit ihlali yapmış sayılacaksınız.
Ortalama hız tespitiyle radardan kaçış imkansız hale geliyor. Büyük çoğunluğu sürücü hatalarından kaynaklanan kazalarda aşırı hız birinci sebep…
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ortak projesiyle önemli noktalara dijital ekranlı radarlar yerleştiriliyor. Yolda seyreden araçlar ilk olarak şerit uyarısını görüyor. Sensörlü ve hassas kameralar plakayı ve hızı tespit edip dijital panoya gönderiyor. Yoldaki farklı kameralardan gelen bilgilerle ortalama hız hesaplanıyor. Panoda plakasını ve hızını gören araçlar yavaşlıyor, seyahatine daha dikkatli şekilde devam ediyor. Sürücüler bu yeni sistemden oldukça memnun.
ntvmsnbc

Hiç yorum yok:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...