- 500 gr ıspanak
- Kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- tuz , kırmızı toz biber, karabiber
- 3-4 adet yumurta
Yapılışı:
- Ispanaklar yıkanıp, yemeklik doğranır. Soğan yemeklik doğranır.
- Derince bir teflon yada çelik tavaya sıvıyağ ilave edilir.
- önce soğan kavrulur,kıyma ilave edilip, kıyma pişene kadar kavurmaya devam edilir,ardından ıspanaklar ilave edilir.Pişirme işlemi tamamlanınca,
- Üzerine yumurtaları kırılır. Sarılarını rafadan sevenler patlatmayabilirler. Yumurtalar piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
- (arzu edenler üzerine limon sıkabilir.)
1 yorum:
harika görünüyor ellerinize sağlık.
Yorum Gönder