malzemeler:
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
2 orta boy soğan
2 orta boy soğan
maydanoz
taze soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 limonun suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 limonun suyu
kimyon
karabiber
pul biber
tuz
biber salçası
yapılışı:
*Mercimeği yıkayıp 2.5 bardak suda haşlayın
*Suyu azalınca yıkanmış bulguru ekleyip ocağın altını ve tencerenin kapağını kapatıp şişmeye bırakıyoruz.
*Kuru soğanları yemeklik şekilde doğrayıp yağda pembeleştiriyoruz.
*Salçayı ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
*Salçayı ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
*Baharatlarıda ilave ediyoruz.
*Salçalı ve baharatlı soğanı şişmiş olan mercimeğe ekleyip tüm diğer malzemelerle birlikte yoğuruyoruz.
*Taze soğanları ve maydanozuda ilave ediyoruz.
*Salçalı ve baharatlı soğanı şişmiş olan mercimeğe ekleyip tüm diğer malzemelerle birlikte yoğuruyoruz.
*Taze soğanları ve maydanozuda ilave ediyoruz.
*Elimizi arasıra ıslatarak şekil verip marul, kıvırcık yaprakları ile servise sunuyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder