½ kg Kabak
2 adet yumurta
½ demet maydanoz
4-5 adet taze soğan
1 su bardağı un
tuz ,karabiber,
sıvı yağ
Kabaklar yıkanır ve rendelenir,biraz süzgeçten suyunun akmasını sağlayın.
Derin bir kabın içine malzemelei koyup karıştırın,
Aşırı koyu olmaması için, unu azar azar ilave ederek ayarlayın.
Mücver hamurundan bir kaşık alarak kızgın yağa koyup düzeltin ve
önlü ve arkalı kızartın, yağının çekmesi için kağıt mutfak havlunun
üzerine alınız...
AFİYETTT OLSUNNN
4 yorum:
çok severim mücveri ellerinize sağlık harika görünüoyr
çok severim kabak mücverini hatta bugün yapasım var.kabak 5o kuruş olunca,hemde hafif yaz yemeği,güzel oluyor.ellerine sağlık...
böreğide güzel olur...
bende arada sırada fırında yaparım ama kızartılanın tadı olmuyor nedense.ellerine saglık.
video izle
bende severim
Yorum Gönder