3 yemek kaşığı (50gr) tereyağ
3 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 su bardağı kırık ceviz
>> muhallebi için <<
1 kg süt
5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 kaşık margarin
1 paket kremşanti
Öncelikle,eğer kuru kadayıf bulamazsanız, yaş kadayıfı bir iki gün önceden alıp bir tepsiye serin ve kurumasını sağlayın.İyice kuruyan kadayıfı elinizle ufalayın(1).
Teflon tencereye tereyağla beraber kadayıfı koyup pembeleşinceye kadar kavurun.(2)
Fotoğraftaki rengi alana kadar kavurup, ocaktan indirmeden cevizi katın ve biraz daha kavurun.(3) Kadayıfın kavurma işlemi bitince onu bir kenarda beklemeye alın.
Muhallebimizi pişirdikten sonra, ocaktan indirin ve özellikle ılıdıktan sonra içine 1 paket toz kremşanti yi ilave edip mikserle karıştırın.
Servis yapacağınız (borcam daha şık oluyor) tabağa kavurduğunuz kadayıfın yarısını koyun, üzerine muhallebimizi dökelim, onun üzerine kalan kadayıfıda serip, budzolabında 1 gün bekletelim.
(muhallebi katılaşıyor ve daha düzgün oluyor)
Tatlımızı dilimleyip antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz.
(muhallebi katılaşıyor ve daha düzgün oluyor)
Tatlımızı dilimleyip antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz.
SÜPER Bİ LEZZET...MUTLAKA DENEYİN
BEN TATLI SEVMEYEN BİRİ OLARAK BİLE, BUNA BAYILDIM :))
5 yorum:
bende bu tatlıyı çok severim.sizde çok güzel yapmışsınız ellerinize sağlık
teşekkürler umutlu hayat,sevgiler
Selam ellerinize saglık çok güzel olmuş :) burada yemekleri tatlıları görünce yemiş gibi oluyorum
sütlü tatlı etkinliğime katılırmısınz?çok sevinirm..katılırsanız..
Daha önce bir yerde yemiştim muhallebili kadayıf. Hala tarif alamadım, şimdi bir tarifim oldu teşekkürler :)
Yorum Gönder