gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

3 Kasım 2009 Salı



Adam, bir haftanın yorgunluğundan sonra pazar sabahı kalktığında bütün haftanın yorgunluğunu çıkarmak için eline gazetesini aldı ve bütün gün miskinlik yapıp evde oturacağını düsündü. Tam bunları düşünürken oğlu koşarak geldi ve sinemaya ne zaman gideceklerini sordu. Baba oğluna söz vermişti bu hafta sonu sinemaya götürecekti ama hiç dışarıya çıkmak istemediğinden bir bahane uydurması gerekiyordu.
Sonra gazetenin promosyon olarak dağıttığı dünya haritası gözüne ilişti. Önce dünya haritasını küçük parçalara ayırdı ve oğluna eğer bu haritayı düzeltebilirsen seni sinemaya götüreceğim dedi. Sonra düsündü; oh be kurtuldum en iyi coğrafya profesörünü bile getirsen bu haritayı akşama kadar düzeltemez.
Aradan on dakika geçtikten sonra oğlu babasının yanına koşarak geldi ve baba haritayı düzelttim, artık sinemaya gidebiliriz dedi. Adam önce inanamadı ve görmek istedi. Gördüğünde de hayretler içinde kaldı ve bunu nasıl yaptığını sordu.
Çocuk şöyle cevap verdi :
Bana verdiğin haritanın arkasında bir insan vardı.
İNSANI DÜZELTTİĞİM ZAMAN DÜNYA KENDİLİĞİNDEN DÜZELMİŞTİ.

4 yorum:

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Günaydın Hayırlı Günler Yeni Bir Gün'e Başlarken Sizlere Güzellikler Getirmesini Dilerim. Sevgiyle ,Saygıyla ve de Sağlıkla Mutlu Esen Kalın. http://sukruyilmaz.net/images/gunaydinn.jpg

Bu Nasıl Bir Hükümet İktidar Partisi
Kendi içerisinde Bakanlarla Çelişiyor ve Sağlık Bakanı Aşı Oluyor Ama Sayın BAŞBAKAN AŞI Olmuyor... peki neden vatandaşa öneriyorlar acaba ithalat ederek ve devlete bedelini ödeterek birilerini zengin etmek mi istiyorlar....

Şükrü YILMAZ
Antakya-HATAY

http://sukruyilmaz.com
http://sukruyilmaz.net

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ne güzel bir öykü. Azmin elinden hiç bir şeyin kaçamayacağını ne güzel de anlatmış. Belki de her zaman çözümler bu kadar yakınımızda ama biz yanlış yerlerde arıyoruz. İyi bir gözlem çözümün yarısı bence.
Teşekkürler paylaşımın için.
Sevgiyle kal.

NumanERİBAÇ dedi ki...

ÇOK İLGİNÇ BİE HİKAYE

ev perisi;) dedi ki...

Şahane bir anektot canım ,paylaşımın için müteşekkirim kendi adıma...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...