ET KABAĞI
PİRİNÇ
SALÇA
DEREOTU
KURU SOĞAN
KARABİBER
KİMYON
TUZ
SIVIYAĞ
SIVIYAĞ
Sıvıyağda kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur, salça ilave edilip biraz daha karıştırılır.
Küp küp doğranmış kabaklar ilave edilir, sulandıktan sonra pirinç ve baharatlar katılır,üzerine biraz sıcak su dökülüp,pirinçlerin pişmesi beklenir.Pirinçler piştikten sonra doğranmış dereotu katılıp dinlenmeye bırakılır. Servis yapmadan önce üzerine sarmısaklı yoğurt dökülüp afiyetle yenir.
6 yorum:
Kabak sacalaması Tosya yöresi adıyla ben sevmem ama elinize saglık. Zaten tosya nın acil durumda vazgezilmez yemekleri sacalama sepeleme dir. :))
Bizde aynı şekilde yaparız kabağı
nefis olmuş arkadaşım eline sağlık sevgiler
günaydın ellerine sağlık harika görüntüsü var bende dün aynı şekilde yeşil domates pişirdim çok bizimkiler tarafından beğenildi.
Ellerine sağlık canım.
Ben pirinç koymadan pişiririm.birde böyle deniyeyim.
sevgiler.
hocam görüş ve önerilerinden yararlanmak istriz tabii ve izlenmek de güzel ayrıca teşekkürler ve ayni zamanda başarıların devamını dileyerek hayırlı günler dilerim sevgiler
engin-success
esra hanım merhabalar:))) benim eşimin ailesi zonguldakta yaşıyor. bizde her sene trabzondan 2 sefer gideriz. her gidişimizde de tosyadan pirinçlerimi alırım (pirinççi hacı :)))) bu kabaklı yemeği de ben de çok yaparım hatta ortanca oğlumun favorilerindendir. hemen hemen aynı şekilde yapıyormuşuz ellerinize sağlık sevgiler şefika
Yorum Gönder