gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

25 Ocak 2009 Pazar

Kemikli kuzu eti
patates
yeşil biber
kuru soğan
salça
karabiber, kimyon, kekik, tuz
isteyen domates dilimleride kullanabilir, ben kışın domates kullanmamaya çalışıyorum.

etlerimizi yıkadıktan sonra, tenceremize koyalım,


üzerine 2 su bardağı su ilave edip,
baharatlarımızı katalım, önce harlı ateşte kaynayana kadar bekleyip, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.


(tuzumuzu pişmeye yakın ilave edelim)
pişen etlerimizi fırın tepsimize aldıktan sonra, yuvarlak şekilde patateslerimizi ve kuru soğanlarımızı doğrayalım, biberlerimizi yerleştirelim, biraz salça ve biraz suyu karıştırıp tepsimizin içine etlerimizin üzerine gezdirerek dökelim,orta ısılı fırında kızarana dek pişirelim.



Vee tabii ki etin yanında olmazsa olmaz
TOSYA pirincinden yapılmış
mükemmel, tane tane
pilavımızla beraber servis yapalım.
Tosya pirincinden yapılmış
pilavımızın tarifi için
BURAYA tıklayınız.
AFİYET OLSUN.

6 yorum:

SMİLENA dedi ki...

ellerine sağlık çok hoş görünüyorlar.ayrıca bloğun da çok hoş..
sevgilerle...

Adsız dedi ki...

merhaba esracım derya ben teyzenın blogunda gorup geldıgın bende senı zıyarete geldım cok gusel dolu bir blogun ve anlamlı seyler var basarılarının dewamını dılıyorum sevgilerimi yolluyorum canım...

belgin kıral dedi ki...

Selam canım,
et de pilav da harika olmuş; elleirne sağlık yiyenlere afiyetler olsun çok sevgilerimle:)

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

of of of yemede yanında yat...süper birşey olmuş...ellerine sağlık...sevgiyle kal....

Adsız dedi ki...

esracığım ellerine sağlık çok güzel göeünüyor.size afiyet olsun.sevgiler,

Adsız dedi ki...

gunaydın hayırlı sabahlar



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...