gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

8 Ocak 2009 Perşembe

100 gr taş kadayıf
2 yumurta
sıvı yağ (kızartmak için)
ceviz
şerbeti için
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
bir kaç damla limon

öncelikle şerbetimiz için şeker ve suyumuzu kaynatalım,
birkaç damlada limon sıkalım,biraz daha kaynatıp
soğumaya bırakalım.
2 yumurtayı bir kaba kırıp,
taş kadayıflarımızı
yumurtaya bulayıp kızgın yağda
önlü arkalı kızartalım,
yağda kızaran kadayıflarımızı
soğumuş olan şerbetimizin içine atalım.
Tüm kadayıflarımız bitene kadar
bu işleme devam edelim.
Şerbette biraz beklettikten sonra
servis tabağına alırken aralarına
bolca dövülmüş ceviz serpelim.
Afiyet olsun.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

oohhhh..afiyet olsun ne güzel görünüyor.Tosyamızın ramazan ayında olmazsa olmazlarından olan bir tatlı Has enişte görmesin ramazanda her akşam bi tabak yer..ellerine sağlık sevgili Esram...Senamı öptüm selamlar sevgiler

Adsız dedi ki...

Esra hocam ne zaman sizin siteyi ziyaret etsem acıkıyorum :D
Güzel görünüyorlar eminim ki lezzetlidirler
Neyse selamlarımı sunarım

Esradan dedi ki...

canım munevce Has eniştemin 1 tabak yiyip bitirdiği kadar olmaz olur mu, muhteşem bir lezzet, ne de olsa Tosya nın lezzeti, tadına bakamayanlara üzülüyorum ama elden ne gelir,sevgiler

Esradan dedi ki...

Numan Bey, bazen ben de diğer siteleri dolaşırken geleceğin teknolojisinin devreye girmesini çok istiyorum, zamanımızda neredeyse herşey mümkün olmaya başladı ,belki en kısa zamanda elini monitöre uzatınca bir tadımlık alabiliriz, ne güzel olur değil mi...

Adsız dedi ki...

Mrb Esracım.. Haklısın valla ne güzel olurdu tekneloji imkan verseydi.. İnşallah bi gün ve en kısa zamanda.. Memnun oldum.. ziyaretin için teşekkür ediyorum Sevgiler gönderiyorum

dedi ki...

Olá!
Grata pela companhia.
Ótimo final de semana.
Dô.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...