Malzemeler
Kornişon, sarımsak, maydanoz, domates, dereotu, sirke, tuz ,limon tuzu
Canım kızım doğduğundan beri aşırı turşucudur.
Alışveriş merkezlerine gittiğimizde daha 8-9 aylıkkenden itibaren turşu reyonlarından geçerken, oradaki görevliye boynunu bükerek bakıp "mam mam" diye elini uzatmalarını hiç unutamıyorum. Utansam m? Gülsem mi? şaşırıyordum.
Maşaallah kızımın damak tadı harika olduğundan olur olmazı beğenmiyor,biz de ramazan bayramında memlekete gittiğimizde herkes bayram hazırlığı yaparken anneme dedim "acil turşu kurmalıyız":-)) Arife günü hemen pazara çıktım ve kornişon ve yeşil domates aldım, hemen eve geldim, annem ve üst kat komşusuyla beraber acilen turşularımızı kurduk.
(Allah güle güle yemeyi nasip etsin inşaallah)
Bizim oralarda (TOSYA) turşu sirkeli yapılır,
ağız lezzetinize göre %10-%50 oranında sirke katılır, tuzu, suyu hazırlanır,
bolca sarmısak katılarak kavanozlara yerleştirilir, üzerlerine suyu ilave edilip,
en üste maydonoz ve dereotu olduğu gibi bolca konulup kapak sıkıca kapatılır.
AFİYET OLSUN
5 yorum:
Kızına şimdiden afiyet olsun o zaman..Seninde ellerine sağlık...Turşuyu bende çok severim,olsada yesek ekşi ekşi:)
Sevgiler.
Benim kızda seninki gibi turşucu hemde acılı olunca çok seviyor abartmıyorum acıya bayılıyo.hamileyken çok yediğimden herhalde.çok az veriyorum ama özellikle bu yaştakiler için çokda sağlıklı değil.Ellerine sağlık canım turşuyu görünce canım kısır çekti akşama yapsam mı ki:))
turşu iştah kabartıcı gerçekten... annenizin ellerine sağlık...ben şimdilik ev hanımıyım kızımı büyütüyorum işte:) aslında sosyologum...sevgiler ve ziyaretiniz için teşekkürler...
sevgili elbistanlı dediğinize katılıyorum, ben de aynen hamilelik döneminde turşu ,kısır, limon çok yedim, şimdi aynen kızım da aşırı derecede çok seviyor.
obrigada pela vista!
sandra mayer
BRASIL
Yorum Gönder