gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

20 Ağustos 2008 Çarşamba

1 kg erik
1 kg şeker(eriğin ekşilik ve sizin damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
limon veya limon tuzu


Erikleri iyice yıkadıktan sonra ortadan kesip çekirdeklerini çıkarıyoruz, şekerimizi kapta bulunan eriklerin üzerine döküp eriğin sulanmasını bekliyoruz, sulandıktan sonra ocağa alıp, kaynamaya başlayana kadar hızlı, kaynadıktan sonra kısık ateşte kıvamına gelene kadar pişiriyoruz, kıvamını anlamak için kaşığı içine batırıp çıkardığınız zaman hafif dağılmayan şerbet kıvamında olursa güzel olur.

Daha sonra kahvaltılık tabağınıza koyup afiyetle, mayhoş bir lezzetin tadına bakabilirsiniz.

Erzincan dan yorgun yorgun gelip, oradan getirdiği erikleri hemen ocağa koyup reçel yapan sevgili ablama (görümcem) TEŞEKKÜRLER,ellerine sağlık ablacım...

Hiç yorum yok:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...