gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

22 Temmuz 2008 Salı

Tosya dan kayınpederimin bağında bulunan ve akşam ezanı vakti , sadece ezan okunurken açan EZAN ÇİÇEĞİ


EZAN ÇİÇEĞİ ( Oenothera)
İlginç özelliklere sahip otsu bir bitkidir.Lale iriliğindeki ipeksi sarı çiçekleri gün boyu kapalı durur. Güneş battığı anda aniden açılarak şaşırtıcı bir gösteri sunar. Ertesi gün öğlene doğru sönen çiçeklerin ömrü bir gündür. Ancak bol tomurcuk verdiği için problem olmaz. Ezan çiçeği aynı zamanda şifalı bir bitkidir.

Doğadaki en zengin Linoleik asid kaynağıdır.


Kullanıldığı yerler: Kan kolesterolünü ve kan basıncını düzenler aynı zamanda adet döneminde görülen gerginlik, huzursuzluğu, karın ve baş ağrısını giderir. Dikkat dağınıklığını azaltır. Egzamanın neden olduğu tahrişe iyi gelir. Ayrıca cilt kuruması, saç dökülmesi, özellikle romatizma ile ilgili eklemlerdeki şişlikler ve ağrılar içinde faydalıdır.
Cilt rahatsızlıklarında bitkiden elde edilen yağ haricen sürülür. Diğer şikayetlerde ise kapsül şeklinde alınır. Doğal bir ürün olarak (Evening Primrose) adı ile eczanelerde satılır.
Hamilelerde dikkatli kullanılmalıdır.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

çok muhteşem bir çiçek

Adsız dedi ki...

ben düşünmüştüm yayınlamayı ama oğlanların gönlünü edip fotosunu çekene kadar sen çekmişsin arkadaşım.çok güzel ve hayret verici bir çiçek gerçektende akşam ezanından sonra açıyor,bizim bahçemizdede var ve her akşam açmasını zevkle izliyorum.
ellerine sağlık yayınlayıp faydalarından bahsettiğin için.

Adsız dedi ki...

Yüce Allahın hikmeti ilk defa gördüm.Nasıl acılıyor anlamış değilim.Resmen agzım açık kaldı.
Çicek bile ezana saygı gösteriyorsa en önemlisi rabbimize böyle şükrediyorsa yuh olsun bizim halimize diyorum.Paylaşımız için tşkler
(Eger bu bag bayamargındaki bag ise bizim bagın alt taraftaki bag olması lazım.Hacı amca bag güzel bakıyor.Bag komşumuz oluyor.)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...