SARMADAN ÖNCE FOTODA GÖZÜKTÜĞÜ GİBİ SIRAYA DİZDİK,HEM YAPRAKLARI BİR ELDEN GEÇİRELİM DİYE, HEM DE İÇİNDE DAVETSİZ MİSAFİR FALAN VARSA TEMİZLEYELİM DİYEYMİŞ.
BU SARMAYI BAĞ EVİNDE YAPTIK,İÇİ İÇİN
YIKANMIŞ PİRİNÇ, KURU SOĞAN,SALÇA, MAYDONOZ, KARABİBER, KİMYON, TUZ KATILIP HEPSİ KARIŞTIRILIR. SUYUNUN TADI BİLE HARİKA, HELE Kİ TAZE TAZE TOPLANMIŞ YAPRAKLARI SUYUNU BATIRARAK YEMEK NEFİS Tİ...
İÇ MALZEMESİDE HAZIRLANDIKTAN SONRA HIZLI BİR ŞEKİLDE KALEM GİBİ SARILIP, HEMEN YENMEK İÇİN PİŞİRİLİR.
BU SARMAYI BAĞ EVİNDE YAPTIK,İÇİ İÇİN
YIKANMIŞ PİRİNÇ, KURU SOĞAN,SALÇA, MAYDONOZ, KARABİBER, KİMYON, TUZ KATILIP HEPSİ KARIŞTIRILIR. SUYUNUN TADI BİLE HARİKA, HELE Kİ TAZE TAZE TOPLANMIŞ YAPRAKLARI SUYUNU BATIRARAK YEMEK NEFİS Tİ...
İÇ MALZEMESİDE HAZIRLANDIKTAN SONRA HIZLI BİR ŞEKİLDE KALEM GİBİ SARILIP, HEMEN YENMEK İÇİN PİŞİRİLİR.
VE SONUÇ YUKARIDA, HAYDİ HERKESE AFİYET OLSUN...
3 yorum:
Selam Esra'cığım.
Harika, nefis görünüyor, dediğin gibi ekşi yaprağın suyuyla hmmm bayılırım. Ellerine sağlık.
*** SEVGİLER ***
teşekkürler bast, gerçektende şu sıcak günlerde,mayhoş mayhoş , dalından taze kopmuş asma yaprağını , o için suyunada batırıp afiyetle yiyeceksin, ben yediğim halde, yine görünce canım çekti.
selam canım sarmaları görünce dayanamadım yorum yazmak geldi çok güzel görünüyorlar meyhoş meyhoş yemesi nekadar güzel olur tebrikler arkadaşım tosyayı ne güzel tanıtıyosun baglarını yemeklerini yöresel kıyafetlerini eline emege saglık www.safiyece.blogcu.com
Yorum Gönder