malzemeler
1 çay bardağı erimiş ılık margarin
1 çay bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta beyazı
1 pk kabartma tozu
yarım çay bardağı su
aldığı kadar un
üzeri için yumurta sarısı
istenirse bal sürülebilir
iç harcı
2 elma
2 çorba kaşığı kuru üzüm
2 çorba kaşığı kırılmış fındık
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
yapılışı
eritilmiş margarin,yumurta beyazı,yoğurt,sıvı yağ,ve su koyup çırpma teliyle karıştırın.üzerine un, kabartma tozu,pudra şekerini ilave edip yumuşak hamur elde edin.hamur dinlenirken iç harcını hazırlayın.
elmaları soyup küp küp doğrayın,üzerine üzümü ve fındık,toz şeker,tarçını koyup karıştırın.
hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp merdane yardımıyla bir karış boyunda yarım karış eninde açın. açtığımız hamuru fırın tepsisine alın.hamurun boyuna küçük serçe parmağı kalınlığında çizikler atın. içine elma harcını koyun. daha sonra o çizikleri saç örgüsü örer gibi birleştirin.istenirse üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.hamur fırından çıkınca soğumadan üzerine bal veya marmelat sürerseniz parlak olur.
fotoğraf ve tarif Hürriyet gzt.Oktay usta nın mutfağından adlı dergiden alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder