gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

28 Şubat 2013 Perşembe

AYVA TATLISI


3 adet orta boy olgun ayva 
1 adet elma6 kahve fincanı toz şeker 
kaymak veya krem şanti


Ayvalar  yıkanıp  soyulur, 2 parmak genişliğinde kesilip çekirdekleri çıkarılır. 

(aslında ortadan bölünüp yapılır ama acele karar verdiğim için 2şer parmak keserek çabuk pişmesini sağladım)

1 adet elma ve yarım ayva rendelenir.

Her bir ayvanın ortasına bir tatlı kaşığı rendelenmiş elma,ayva karışımından konulur ve üzerine 1fincan şeker dökülür, üzerini örtecek kadar su konulup bir saat kadar kısık ateşte pişirilir. 
Soğuduktan sonra ayvaların üzerine isteğe göre kaymak veya kremşanti ilave edilip servis yapılabilir.

4 yorum:

kardelen sezgin dedi ki...

enfes olmuş ayvan canım eline sağlık

ihlamurcum dedi ki...

En sevdiğim tatlı,bende elmalı yapıyorum.Elinize sağlık.

mutfağımdan öyküler dedi ki...

Bu tatlıyı bir restoranda yemiştim, çok hoşuma gitmişti nasıl yapıldığını merak ediyordum. En kısa zamanda deneyeceğim, ellerinize sağlık

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım merhaba nasılsın.mail adresını bılemedıgım ıcın buraya yazdım ıstersen okuyunca sılersın..canım dun sayfanda tosya Kastamonu görünce dıkkatımı cektı..sayfana tarıflerıne baktım hemen takıbe aldım senı...canım benım teyzemın esı polıstı Kastamonu merkezde 3yıl,aracda 3yıl.tosyada 6 yıl kaldılar ve sonra kızı tosyada evlendı. ve bız surecde senede 2 kez gıderdık.sonrasında teyzemın kızı Tosyanın yerlısı bır aileleyle evlendı tosyada oturuyorlar...yılda 1 kez zıyarete gıdıyorum..bız Çankırılıyız..cankırı-tosya aynıdır.tosyalılarıda severiz candan ve mısafırperverdırler..ben.esımın işi dolayısıyla yurtdışında arap ulkelerınde yasıyorum..canım böyle iste.... bugun kandıl kandılın mübarek olsun..sevgiyle kal canım...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...