6 kişilik
yarım kg ıspanak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 soğan
biraz tavuk suyu
1 kaşık limon suyu
3 yumurta
tuz,karabiber
YAPILIŞI
Soğanları rendeleyerek yağda kavurun,yıkanıp temizlenmiş ıspanaklar ince ince doğrayarak tencereye koyun,soğanla birlikte kavurun.
tavuk suyunu ayrı bir tencerede kaynatın,kaynadıktan sonra ıspanakların bulunduğu tencereye aktarıp 7-8 dk kaynatın.
pişen ıspanakları bir çatal yardımıyla veya blenderla püre haline getirin.suyla karıştırarak tencereye alın,3 yumurta sarısını ayırarak limonsuyuyla çırpın ve sürekli karıştırarak tencereye ilave edin .sıcak servis yapın , afiyet olsun
fotoğraf ve tarif : hürriyet-ramazan lezzeti-sevim gökyıldıza aittir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder