gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

24 Kasım 2007 Cumartesi

myspace layout codes

myspace layout


12 adet için malzemeler

3 adet yufka

5 çorba kaşığı margarin

3 yumurta

1 adet kuru soğan

300 gr kuşbaşı et

maydonoz

tuz,karabiber



üzeri için

1 yumurta sarısı

çörekotu,susam



yufkaları üst üste koyarak dörde bölün 12 parça yufka elde etmiş olursunuz. kasede 4 kaşık erimiş margarin ve 2 yumurtayı çırpın,bir tavada kalan margarin,ince kıyılmış soğanı kavurun,çok ince kıyılmış kuşbaşı et,tuz,karabiberi ekleyin 3-4 dk kavurun.ocaktan indirince maydonozu ilave edin. bir parça yufkayı kahve fincanının içine yerleştirip yağlı yumurtalı karışımdan sürün, harcını ilave edin,yufkanın dışarı sarkan kısımlarını içe doğru kapatın.hazırladığınız yufkayı yağlanmış tepsiye ters çevirin,tümünü bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin,170 derece fırında kızarana dek pişirin,sıcak servis yapın.
fotoğraf ve tarif sabah gzt.sofra özel dergisinden alıntıdır

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...