gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

1 Temmuz 2016 Cuma

KEMER _ ANTALYA



Türkiye'nin güney sahilinde, Antalya'nın yaklaşık 43 km. batısında yer alan Kemer, Türkiye'nin dünya çapında en popüler tatil beldelerinden birisi konumundadır.




1960'lı yıllara kadar karayolu olmadığı için, ulaşımı sadece deniz yolundan sağlanan Kemer, 1980 sonrasında uygulanan Güney Antalya Turizm Projesi kapsamında yol ve diğer altyapı değerlerine kavuşarak hızla gelişmiş ve bugün Türkiye'nin en gözde turizm merkezlerinden birine dönüşmüştür.
Kemer, 320 yat kapasiteli modern marinasıyla yat turizminde de önemli bir yer teşkil eder. Marina ve 52 km'lik sahil şeridi Avrupa Çevre Eğitim Vakfı (FEEK)'in belirlediği kriterleri sağlayarak Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştır.
Gecesiyle, gündüzüyle, gün doğumuyla,otelleriyle,gelen yerli ve yabancı turistleriyle oldukça temiz ve elit bir yer
Ayışığı plajı parkı
 Kemer merkezde yat limanın batısında olan Ayışığı Plajı ağaçlar içerisinde çok güzel bir dinlenme yeri olarak düzenlenmiş.
 Oldukça uzun plajı, lokantası, cafeleri, alışveriş marketleri var.
 Ayışığı Plajı’na ücretsiz girilebiliyor.
Fotoğraf çekmeye meraklı kişiler mutlaka gitmeli.

Ayışığı plajı
Ayışığı plajı
Kaldığımız Kemer Hotel denize 100 mt mesafede
meşhur Ayışığı plajınada 150 mt mesafede bulunmakta
herşey dahil fiyat,hizmet,yemekler gayet güzeldi.

Bey Dağları Olimpos Ulusal Parkı'nın çam ve sedir ormanları arasında yer alan antik Faselis kenti Kemer'in 16 km batısındadır.
 Kentin ortasında 20-24 metre genişliğinde muhteşem bir cadde vardır. Bu caddenin güney ucunda Hadrian Su Yolu Kapısı bulunur. Caddenin iki yanında gezinti yolları ve dükkânlar vardır. Bunların da yakınında Hamamlar, Agora ve Tiyatro gibi kamu yapıları bulunur. Bu yapıların tarihinin MÖ 1. ve 2. yüzyıla kadar uzandığı ileri sürülmektedir. Kent merkezi ile 70 m yükseklikteki plato üzerine kurulmuş olan yerleşim yeri arasında su kanalları vardır.



Milli park içinde yer alan bu bölgede piknik alanları kullanıma açıktır. Bölgeye karadan ve denizden ulaşılabilmektedir. Ayrıca yat turlarıyla birçok turist Faselis ve kıyı şeridindeki diğer antik siteleri ziyaret etmektedir. Ayrıca çakılsız sahili sayesinde Antalyada ki en güzel plajlardan birine sahiptir.

Phaselis Plajı

Eşine az rastlanır bir güzellikte olan Phaselis Plajı'nın doğayla uyumu karşısında hem şaşıracaksınız hem de kendinizi huzurlu sulara bırakmanın keyfini yaşayacaksınız. 

Antalya'nın Kemer ilçesinin en güzel plajları arasında olan bu eşsiz doğa harikası, sığ koyunda ve ince kumunda sizi ağırlamanın keyfini yaşayacak adeta. 



Şunu eklemeden edemicem. Kemer e tatil e giderseniz mutlaka eksiksiz gidin. Gidince oradan alırım diyerek hataya düşmeyin. Çarşı merkezinde ki tüm dükkânlar cooook uçuk yüksek fiyatlardan satış yapmaya çalışıyorlar.
(çalışıyorlar diyorum çünkü satış yapamıyorlar )

Hiç yorum yok:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...