gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

15 Ağustos 2015 Cumartesi

tereyağlı kadayıf ve tavukgöğsü

_şerbetsiz_


tarifimizden önce çoook sık duyduğumuz bu isim ve tatlı nereden geliyor acaba...
ben gibi merak edenlere işte KADAYIF
Kadayıfın tarihi 11. yüzyıla kadar dayanıyormuş.  Hatta Divanı Lügat'it Türk'te kuyma adıyla bahsedilen tatlının kadayıfın atası olduğu tahmin ediliyor. Bu tatlı, ince şeritler halinde kesilen hamurların yağda kızartılmasıyla veya sulu Kadayıf hamurunun ince şeritler oluşturacak şekilde kaynayan yağa dökülmesiyle hazırlanıyormuş.
Selçuklular döneminde de adı geçen Kadayıf Osmanlı dönemi saray mutfağında oldukça fazla tüketiliyormuş. Sadece hanedan mensupları için saraya günlük bir at arabası Kadayıf giriyormuş. 

300 gr kadayıf
150 gr tereyağ
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz

krema için
1 kg süt 
5 yemek kaşığı nişasta
 1 yemek kaşığı un
 1.5 su bardağı toz şeker
 1 paket vanilya
 1 kaşık margarin 
1 paket kremşanti 
1 falım sakız

kadayıfları yumuşamış tereyağ ile iyice harmanlıyoruz. cevizide katıp fırın kup larına koyuyoruz.180 derece fırında kızarana kadar pişirmeye bırakıyoruz.


kadayıf fırında pişerken 
kremşanti hariç diğer malzemeler ile tavusgöğsü nü pişiriyoruz ve ocağı kapattıktan sonra krem şanti yi  ve bir falım sakız ilave edip iyice mikserle çırpıyoruz.
fırından çıkardığımız kadayıfların üzere sıcak sıcak döküyoruz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...