gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

8 Ocak 2014 Çarşamba

ELMA ŞÖLENİ


4 adet elma
etimek
2 paket tavuk göğsü
süt
incir
ceviz
kuru üzüm
toz şeker
tarçın
antep fıstığı


Elmalar soyulur, ortadan ikiye bölünüp içi alındıktan sonra tencereye koyulup üzerlerine birer tatlı kaşığı toz şeker dökülüp 1 su bardağı su ile  yumuşayana kadar pişirilir.çok fazla pişirirseniz dağılabilir, 6-7 dakika sonra çatal batırarak kontrol ediniz.


 ceviz ve inciri doğrayın, üzüm ve tarçınıda ilave ettikten sonra bu karışımı süte batırılmış etimeklerin üzerine birer kaşık koyduktan sonra soğuyan elmaları üzerlerine kapatın.

ben hazır paket tavuk göğsü kullandım, isterseniz muhallebinizi kendiniz yapabilirsiniz.Paket üzerindeki tarife göre tavuk göğsünü sütle pişirip elmaların üzerini örtecek şekilde soğuyan elmaların üzerine dökün.
Üzerine rondadan çekilmiş antep fıstığı ve ceviz dökerek süslemenizi tamamlayabilirsiniz.

10 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

ellerine sağlık canım şimdi tam zamanı sevgiler..

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık güzel bi tarif sevgiler...

bal mutfakta dedi ki...

çok güzel bir tatlı sanırım denicem en kısa zamanda.ellerine sağlık.sevgilerimle...

Turuncu Tatlar dedi ki...

canım masa örtüsünü bey pazarından almıştım belk ibir gün kastamonudan da almak nasip olur sevgiler..

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Tatlı nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Hayırlı kandiller...

VuslaT dedi ki...

Oy oy oy hemen yapmalıyım, ellerine sağlık canım..

Feray kaygısız dedi ki...

Çok güzel bir tatlı ellerine sağlık canım..

Limon çiçekleri dedi ki...

Ben bu tatlının altına konan bölümünü bisküvili yapmıştım.oda güzel oluyor.ellerinize sağlık

Zeynep Aygün dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis ve değişik bir tatlı olmuş..Notlarıma aldım mutlaka deneyeceğim..Sevgilerimle...

ayşegülce bişeyler dedi ki...

iletişim için meil adresi göremedimde kusura bakmayın nereden yazıcam acaba özelden attığım meilleri???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...