gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

17 Mart 2013 Pazar

KAĞIT KEBABI

KAĞIT KEBABIna buyruuun


kuşbaşı et
 tereyağ
küp küp doğranmış havuç 
 küp küp doğranmış patates
küp küp doğranmış domates konserve bezelye
yeşil biber
kapya biber 
domates salçası
biber salçası
20 cm ­x 20 cm kesilmis yağlı kağıt parçaları
karabiber, kimyon, tuz, kırmızı biber


Etlerin daha iyi pişmesi için ben önce düdüklü tencerede biraz pişiriyorum.Daha sonra etleri tereyağla birlikte kısık ateşte kavuruyorum. Ocaktan indirmeden önce baharatlarını ve salçalarınıda ilave edip ocağı kapatıyorum.


Küp küp doğranmış havuç ve patatesi ayrı bir tencerede haşlıyorum.

Masaya yağlı kağıtları serip suyunu süzerek yeterli miktarda et,havuç,patates,bezelye karışımından koyup 2 nolu fotodaki gibi katlayıp ters çevirip tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 20dk kadar pişirin.
Kağıtların yanmamasına dikkat edin.
3 nolu fotodaki kadar yeterli,çünkü etimiz zaten pişmişti.
4 nolu fotodaki gibi istediğiniz şekilde kesin
veee
5 nolu fotodaki gibi Tosya pilavı ile servis yapın

4 yorum:

kış güneşi dedi ki...

kağıtta çok lezzetli pişer eline sağlık canım

naciye dedi ki...

Oldumu şimdi Esra Hanım,yaza hazırlık tam rejime girmişken nasıl bir güzellik böyle.
Dayanamıyor insan,enfes görünüyor.
Ellerinize sağlık ne diyeyim.Ramazan ayına sakladım şimdilik,inşallah o vakit deneyeceğim,teşekkürler.))

BELGUZARANNE.BLOGSPOT.COM dedi ki...

GUNAYDIN ELINE SAĞLIK MUHTEŞEM GÖRUNUYOR KAĞIT KEBABI

Adsız dedi ki...

GUNAYDIN ELINE SAĞLIK KAĞIT KEBABI HARIKA GÖRUNUYOR



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...