AŞURE
1 paket aşurelik buğday
yarım paket kuru fasulye
yarım paket nohut
çekirdeksiz kuru üzüm
2.5 kilo şeker
ceviz
fındık
kayısı
incir
nar
su
Aşurelik buğday, fasulye ve nohut geceden ılık suyla ıslatılır.
Ertesi gün 15-20 dakika ayrı ayrı düdüklü tencerede pişirilir.
Aşureyi yapacağımız tenceye buğday,fasulye ve nohut yeteri kadar suyla kaynamaya bırakılır.Pişmeye yakın şeker,kayısı,incir ve üzüm de ilave edilir.Suyu azaldıkça kaynar su ilave edilir.Hepsi özdeşleşen malzemeler kıvamını alınca ocaktan alınır.
(ceviz ve fındığı içine katmayın.ceviz karartıyor, fındık ise yumuşuyor)
İsteğe göre süslenen aşureniz yemeye hazırdır.
Afiyet Olsun
11 yorum:
yaptim yedim getirdiler yedim hala gozum asurelerde iyi mi :-) Allah kabul etsin .Ellerine saglik
yaptim yedim getirdiler yedim hala gozum asurelerde iyi mi :-) Allah kabul etsin .Ellerine saglik
Ellerinize sağlık Esracığım, aşureniz nefis gözüküyor :)
çok guzel gorunuyor ellerıne sağlık asureye her zaman evet dıyebılırım
ALLAH KABUL ETSIN ELLERINE SAĞLIK CANIM
ellerinize saglık, enfes gözüküyor...
güzel yorumlarınız için hepinize teşekkürler arkadaşlar.
78. Porselen Demlik Çay Saati etkinliğinin ev sahipliğini bendeniz Yersofrası yapıyorum. Bu ilk etkinliğimde güzel tariflerinizle katılımınızı bekliyorum. Ayrıca http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/399204_488574334520085_1514031743_n.jpg banner i sayfanıza ekleyip etkinliğimizi sayfanızda duyurmanızı rica ediyorum. Katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkürler.
Allah kabul etsin çok güzel görünüyor.Ben ne hikmetse bir türlü tuturamıyorum kıvamını.Ya çok şekerli oluyor,ya da suyu az geliyor.Sizin tarifinizle deneyeceğim umarım bu kez başarabilirim :))
Canım,
ellerine sağlık. Allah kabul etsin. Sunum çok şık olmuş.
Sevgiyle kal.
Ellerinize saglık, enfes..
Yorum Gönder