KIYMALI SU BÖREĞİ
Aceleyle ve bu konuda beceriksiz oluşumdan dolayı
hazır paket su böreği yufkası kullandım :)) bilgilerinize...
iç harcı
500 gr orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
maydonoz
sıvı yağ
tuz karabiber kimyon
öncelikle yemeklik doğranmış soğan yağda kavrulur, kıyma ilave edilip suyunu salıp çekene kadar pişirilir.Baharatlar ve maydanoz ilave edilip ocağın altı söndürülür.
Geniş bir tencerede su kaynatılır 1 yemek kaşığı tuz ilave edilir.
Başka tencereyede soğuk su hazırlanır.
Aldığım hazır pakette iki adet bütün yufka ,geri kalan dört yufka ise dörde bölünmüş şekildeydi.
Bütün yufkanın birini önce kaynayan suya daldırdım
(yaklaşık 1 dakika),
4 e bölünmüş yufkayıda aynı şekilde yapıp ikinci katı oluşturdum.Aralarına eritilmiş katı yağ ve sıvı yağ karışımdan sürdüm, pişirilmiş kıymadan yerleştirdim.diğer tüm yufkalar bitene kadar işlemi tekrarladım.en üste bütün yufkayı kapatıp yağlayıp susam ve çörekotuyla süsledim.
önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirdim.
AFİYET OLSUN
6 yorum:
kıymalı hamurişlerini pek yiyemem ama suböreğii çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Hiç denemedim.Buradan bakınca çok leziz görünüyor.Yalnız kıymalısını ilk kez gördüm :)acaba peynirli mi yapsam ne dersiniz...
Ellerine sağlık hayatım,bir dilimini aldım gidiyorum:)Sevgiler
Bloğunun başındaki yazı çok güzel.
harika görünüyor.hazır su böreği yufkasını yapmakta çok kolay değil yani..bende yapmıştım zorlandığımı söyleyebilirim:)) ellerine sağlık...
Bloguma yaptigin ziyaret icin tesekkur ederim. Pogaca icinde begenmeniz beni cok mutlu etti canim. Herzaman beklerim sevgiler.
Yorum Gönder