gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

23 Haziran 2012 Cumartesi

LİMON JÖLELİ KEDİDİLİ 


1paket kedi dili
1litre süt
3 fincan şeker
yarım paket yağ
3 fincan un
1adet falım sakız(damla sakız)

portakal jölesi
4 su bardağı limon suyu
2 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı şeker (hafif mayhoş olması için yeterli)
>> limon suyu ve şeker kaynatılır.Nişasta soğuk suyla ezilip kaynayan limonsuyuna ilave edilir.Muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatılır.

1litre sütü bir tencereye alıp içine 3 fincan şekerle birlikte kaynatılır.
 Kaynarken içine falım sakızımızı atıyoruz.

Başka küçük bir tavada yarım paket yağ ve 3 fincan unu kavuruyoruz. 
Kavrulan unumuzu kaynayan sütün içine döküyoruz ve kıvamına gelene kadar 
blendırımızla çırpıyoruz


Borcamın altına tavukgöğsümüzün yarısını döküp, üzerine kedidili büsküvilerimizi yerleştiriyoruz. Kalan tavukgöğsümüzüde üzerine  döküyoruz ve donması için dolaba koyuyoruz.İyice donduktan sonra ılık jölemizide üzerine döküp tekrar dolapta donmasını bekliyoruz.eee öğle saatlerinin sıcak demlerinde dolaptan çıkarıp mayhoş mayhoş tatlımızı yemenin zamanı geldi sanırım.
afiyet olsun

1 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Tam yaz tatlısı olmuş ellerinize sağlık..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...