gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

18 Şubat 2012 Cumartesi

BRÜKSEL & BELÇİKA



Brüksel, Belçika'nın başkenti. Birkaç yüzyıl önce bataklığın kurutulması sonucu ortaya çıkmış bir şehirdir,

adı bataklığın içindeki yerleşim yeri anlamına gelir.

Nüfusun çoğunluğunun ana dili Fransızca.Flamanca konuşan bir kısım da bulunuyor. Her iki dil de resmi dil olarak kullanılıyor.

Grand Palace (Büyük Meydan)
Belçika'nın en çok ilgi çeken yerlerinden bir tanesidir. Bu meydan Belçika'nın merkezi olarak kabul edilebilir.Belediye binası,Şehir müzesi gibi eserler bu meydanda toplanmıştır.


Atomium: 
Atom çekirdeğinin 102 metre yüksekliğindeki bu figürü, modern Brüksel'in simgelerinden biri sayılıyor. Atomium'un yemyeşil bir parkta olması da bu yapıyı görmek için ayrı bir neden oluşturuyor. Üstelik bu çekirdeğin toplarına çıkıp Brüksel'i seyredebilirsiniz.


Belçika patatesi
Belçika nın en önemli yiyeceği patatestir. Her restorantta farklı pişirilmiş 200 den fazla çeşidini görebilirsiniz.Bu 200 çeşit patates nasıl oluyor derseniz,patatese kattıkları her baharatı tek olarak katıyorlar ve bunları sayıyorlarmış :)) mesela reyhan katıp kızartıyorlar,nane katıp kızartıyorlar,zencefil katıp kızartıyorlar v.s v.s veeeeeee elbette böylece tarifler 200 ü aşar bile...dimi ama :))
Tabii biz doğal patates kızartmasını seçtikki patatesin lezzetini sade olarak tadalım diye.

Belçika çikolatası: Tadına bakmadan dönmeyeceğiniz bir lezzet. Türkiye'de de adı ve tadı ile çok ünlü olan "Neuhaus" marka çikolatalar Belçika'dan ithal ediliyor ve bu çikolataların tadına anavatanında bakmanızı tavsiye edebiliriz. Özel bir hamurdan yapılan ve içinde bu enfes çikolataların her çeşidini bir arada bulabileceğiniz waffle'in tadına bakmadan dönmeyin
Manneken-pıs: 
Brüksel'in sembolü Manneken Pis heykeli 1619 yılında yapılmış olan "İşeyen Çocuk" heykelidir.Yapılış nedeni ile ilgili olarak sayısız efsanelere konu olmuştur. Belçika'nın simgesi olarak gösterilen bu heykelin ziyaretçiler tarafından ilgi görmesinin bir nedeni ise heykelin belli zamanlarda değiştirilen kıyafetleriymiş :))



Ünlü çizgi roman karakteri Tenten'in de doğduğu kent olan Brüksel'i gezerken gerçekten inanılmaz keyif alacaksınız, kendinizi masallar diyarındaki prenses gibi hissediyorsunuz, tarihi ve mimarisiyle o kadar otantik bir şehir ki, her yolun sonunda üstteki fotoğraftaki gibi şato tarzı yapılar karşılıyor sizi...binalar sizi çepeçevre sardığı halde sizi boğmuyor...
imkanı olanlar için mutlaka görmeye değer bir yer.


10 yorum:

bir dilim bir tutam dedi ki...

Yillar önce gitmistim.Cok hosuma gitti.Simdi bir kezde senin sayende gezdim.tesekkürler

naciye dedi ki...

Muhteşem resimler eşliğinde,çok güzel bir anlatım sunmuşsunuz.En çok 200 farkı pişirilen Brüksel Patatesini merak ettim..Eminim çok lezizdir :)Aaa bir de Brüksel lahanası vardı sanırım :).Emeğinize sağlık tekrar..

Esradan dedi ki...

Serap hanım ve naciye hanım güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Naciye hanım :) evet brüksel lahanası bildiğimiz bir sebze ama işin tuhafı orada hiç görmedim,Türkiye deki kadar da reyonlarda görmedim açıkcası :))Ayrıca patateslerin 200 kadar çeşiti nasıl oluyor diye bende sormadan edemedim,aldığım cevap:her baharattan katıp kızartması ve pişirilmesi yapılıyormuş,mesela reyhanlı,biberiyeli,karabiberli v.s işte Brüksellilerde bunların hepsini o 200 çeşitin içine katmışlar :)

Numan ERİBAÇ dedi ki...

Esra Hanım Bürükseldesiniz galiba hayırlı yolculuk ve tatiller

naciye dedi ki...

Asıl ben size teşekkür ederim Esra Hanımcığım,ilgiyle ve zevkle takip ediyorum sayfanızı,damak ve görsel zevkinize hayran kaldım,sabırsızlıkla yeni tadları,ilgi çeken yerleri bizlere sunmanızı bekliyorum,sevgi ve sağlıcakla kalın.

Esradan dedi ki...

Numan bey,yaz tatilinde gitmiştik teşekkürler

sp dedi ki...

site çok güzel .lakin fazlamı yeşil. kayıtlar bölümü mavimsi olsa mesela....

Naliya dedi ki...

fotoğraflarla çok güzel karelemişsiniz hayranlıkla izledim..kızkardeşimde belçikada yaşıyor.heryıl çağırıyorlar birtürlü kismet olmadı fotoğrafları görünce haveslendim valla...sevgiler sevgili esra bende blogspota geçtim beklerim arkadaşım.

Lalique dedi ki...

SELAMLAR
YILLARCA YAŞADIĞIM ŞEHİR.. ÇOK SEVERİM BANA ANILARIMI CANLANDIRDIN ARKADAŞIM

http://laracroft3.skynetblogs.be http://lunatic.skynetblogs.be

Esradan dedi ki...

sevgili naliya ve lalique,güzel yorumlarınıza teşekkürler



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...