gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

14 Temmuz 2011 Perşembe


 Diyarbakır'ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasında öğle saatlerinde arama yapan askerler pusuya düşürüldü; 3'ü uzman erbaş, 10'u er olmak üzere 13 asker şehit oldu. 2'si ağır 7 askerin yaralandığı çatışmada 7 PKK'lı öldürüldü.




Geçen cumartesi günü kaçırılan 2 asker ve 1 sağlık görevlisinin kurtarılması için başlatılan operasyon kapsamında, Silvan İlçesi'nin Dolapdere ve  Kulp İlçesi'nin Küplü köyleri arasında arama tarama faaliyetinde bulunan Silvan Komando Taburu timleri pusuya düşürüldü. 
Askerlerin öğle yemeği için mola verdikleri sırada birkaç noktadan saldırıya geçen kalabalık terörist grubunun ağır silahlarla açtığı ilk ateşle 3 uzman erbaş ve 10 er şehit düştü. 2'si ağır 7 asker de yaralandı.
Timde bulunan askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 7 terörist ölü ele geçirildi. 
Teröristler yangın çıkararak kaçmaya çalışırken, bölgeye Diyarbakır başta olmak çevreden takviye birlikler gönderilerek büyük bir operasyon başlatıldı. Helikopterlerin hava desteği verdiği operasyon devam ediyor.
Aynı bölgede geçen cumartesi gecesi Diyarbakır- Bingöl Karayolu'nu kesen teröristler, astsubay Abdullah Söpçeler, uzman çavuş Zihni Koç ve sağlık teknisyeni Aytekin Turhan Uz silah zoruyla kaçırmıştı. 
Bu arada şehit askerler için yarın saat 13.00'te tören düzenlenecek.

Genelkurmay'dan açıklama


Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında bir grup terör örgütü mensubuyla girilen çatışmada, ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelin şehit olduğunu, 7'sinin yaralandığını bildirdi. 

Genelkurmay Başkanlığı, çatışmada ilk tespitlere göre 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan bilgi notunda, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde operasyon için arazide bulunan bir birliğin, bugün saat 14.45 sıralarında ormanlık bir alanda bir grup terör örgütü mensubuyla karşılaştığı ve yakın mesafeden sıcak temasa girildiği belirtildi. 

Bilgi notu şöyle: "Çatışmada ve ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelimiz şehit olmuştur. Ayrıca, ikisi ağır olmak üzere 7 askeri personelimiz yaralanmıştır. Yaralı personel Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Yapılan ilk tespitlere göre, çıkan çatışmada 7 teröristin etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır. Şehit ve yaralılarla ilgili detaylı açıklama, kimlik tespiti ve ailelerine haber verildikten sonra ayrıca yapılacaktır."

2 yorum:

numan eribac dedi ki...

Şehit Haberini duyunca çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin başta ailesi yakınları ve türk milletinin başı sagolsun

Adsız dedi ki...

bu bir yarayan kanadır.ve bir an önce harekete geçilmelidir.duyarlılıgınız için sağolun. Allah rahmet eylesin.mekanları cennet olsun...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...