gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

1 Nisan 2011 Cuma


 

malzemeler:
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı  ince bulgur
2 orta boy soğan
maydanoz
 taze soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 limonun suyu
kimyon
karabiber
 pul biber
tuz
 biber salçası


yapılışı:

*Mercimeği yıkayıp 2.5 bardak suda haşlayın
*Suyu azalınca yıkanmış bulguru ekleyip ocağın altını ve tencerenin kapağını kapatıp şişmeye bırakıyoruz. 
*Kuru soğanları yemeklik şekilde doğrayıp yağda pembeleştiriyoruz.
*Salçayı ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
*Baharatlarıda ilave ediyoruz.
*Salçalı ve baharatlı soğanı şişmiş olan mercimeğe ekleyip tüm diğer malzemelerle birlikte yoğuruyoruz.
*Taze soğanları ve maydanozuda ilave ediyoruz.
*Elimizi arasıra ıslatarak şekil verip  marul, kıvırcık yaprakları ile servise sunuyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...