gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

13 Ekim 2010 Çarşamba


Kadayıf hamuru için:

1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı soda
125 gram erimiş margarin (paketin yarısı)
4 adet yumurta

Şerbet Malzemesi için:

3 su bardağı şeker
1 buçuk su bardağı su
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı

>>İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu bir tencerede orta ateşe koyun.
Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika kaynatın. Altını kapatıp vanilya ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Ilımaya bırakın ve hamuru hazırlamaya başlayın.
>>Sonra hamur için yumurtaları iyice çırpıp şekeri ekleyin ve eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Diğer malzemeleri de ekleyerek pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpın.
Yağlanmış tepsiye döküp önceden 180 derece ısıtılmış fırında kahverengi oluncaya kadar pişirin.
Fırından çıkartıp 5 dakika bekleyin. Üzerine ılıyan şerbeti dökün. Hamurun şerbetini çekmesi için bekleyin.
Tatlımız soğuduğunda porsiyon dilimlerine ayırıp üzerinde kaymakla servis yapın.AFİYET OLSUN

7 yorum:

DeNiZ.KaYRa dedi ki...

ellerine sağlık..

fuat gencal dedi ki...

Günaydın, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

Numan ERİBAÇ dedi ki...

Of Of Of Mükemmel Gözüküyor. Ellerinize sağlık çok olmuş. Kimbilir tadı ne kadar güzeldir. Canım çekti şimdi.

uyar-dan dedi ki...

canım çok güzel olmuş ellerine sağlık afiyet şifa olsun inşallah

Esradan dedi ki...

arkadaşlar hepinize güzel yorumlarınız için çook teşekkürlerr

http://belguzar anne.blogspot.com dedi ki...

gunaydın elıne sağlık kadayıf super

Gülcan dedi ki...

EKMEK KADAYIFINA BAYILIRIM ELLERİNİZE SAĞLIK.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...