gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

22 Eylül 2010 Çarşamba


2 su bardagi ılık süt
1 su bardagi sıvıyağ
1 paket maya
1 tatlı kaşığı toz seker
2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 yumurta sarısı(üzeri için)

İç malzemesi2 su bardagi haşhaş
1/2 cay bardagi sıvıyağ

Ilık sütte maya eritilip 10 dakika bekletilir.Un,sıvıyağ,tuz,şeker ve sütle erittiğimiz maya karıştırılıp yoğrulur.
 1 veya 2 saat mayalanması için beklenir.Mayalanan hamur bezelere ayrılıp oklava ile cok ince olmayacak sekilde açılıp sıvıyağ ve haşhaş sürülüp rulo seklinde sarilir,hafif cekilerek inceltilip iki parmak kalinliginda kesilip,kesik yeri üste gelecek sekilde yaglanmis tepsiye dizilir. Tüm bezelerede aynı işlem yapılıp tepsiye yerleştirilir, ılık bir ortamda yaklasik 1 saat daha mayalanip kabarmaya birakilir.Sonra üzerine yumurta sarısı ve kalan haşhaştan sürülür, 170° önceden ısıtılmış fırında  pisirilir.

3 yorum:

YELDA dedi ki...

Merhaba ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar eminim lezzetide öyledir bende kek ve revani yapımında çok kullanırım haşhaşı ayrı bir lezzet katıyor girdiği her yere...

karabidikim dedi ki...

Bloğunuz dolu dolu çok güzel.Çörekte çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.

Ballı Cimcime dedi ki...

Nasıl da leziz gözüküyor, öğle yemeğinde hafif yediğimden karnımın acıktığını hissettim esracım elcağzına sağlık, çayın yanında nefiss olmuştur. Afiyetler olsun, yarasın. Sevgilerimle..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...