gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

26 Haziran 2010 Cumartesi

Yarım su bardağı yoğurt
125 gr  oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin 
1 yumurta (sarısını ve beyazını ayırın)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
100 gr  rendelenmiş beyaz peynir
1 demet dereotu
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Tuz
Karabiber

Yumurta akı, peyaz peynir, yağ, dereotu, tuz, karabiber, yoğurt, kabartma tozu ve unu derin bir kapta karıştırın.Hamuru yoğurup serin bir yerde 20-25 dk bekletin. Daha sonra hamuru bir kez daha yoğurup şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta arısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin .

AFİYET OLSUNN...

6 yorum:

mintininmutfağı dedi ki...

canım artık benimde blogspotta açık bir bloğum var.yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum blogspota.sevgiler

mintininmutfağı dedi ki...

nasıl yorumsuz kalır bunlar.bir kere enfes görünüyorlar.içinde dereotu varsa ben bu tarifi denerim arkadaşım.

Eylem dedi ki...

dereotunun kokusuna bir türlü alışamadım nedense.

mineakbas dedi ki...

selamlar arkadaşım güzel bir hafta diliyorum

Numan ERİBAÇ dedi ki...

kola nın yanın da da güzel gider di şimdik

masklow dedi ki...

http://esradan.blogspot.com/2010/06/tuzlu-dereotlu-kurabiye-yarm-su-bardag.html

evet kolanın yanında güzel gider ama süper görünüyorlar of



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...