gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

20 Mart 2010 Cumartesi

BAŞIMIZ SAĞOLSUN
mekanın cennet olsun
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ

PROF. DR.ERDOĞAN BÜYÜKKASAP

1962 yılında Kastamonu'ya bağlı Tosya ilçesinde doğdu. 1983 yılında Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fizik-Matematik Bölümünden mezun oldu. 1983 ile 1986 yılları arasında öğretmenlik yaptı. 1986 yılında bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Nükleer Fizik alanında 1988 yılında Yüksek Lisansını, Atom ve Molekül Fiziği alanında 1991 yılında doktorasını tamamladı ve aynı yıl yardımcı doçentlik kadrosuna atandı. 1994 yılında doçent oldu. 1997 yılında İngiltere Leeds Üniversitesi'nde çalışmalarda bulundu. 1999 yılında Profesörlük kadrosuna atandı. Anabilim Dalı ve Bölüm Başkanlıkları yaptı. 2001-2005 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Ağrı Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevini yürüttü. 2005 yılında Erzincan Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevine atandı ve bu görevini yürütürken 18 Mayıs 2007 tarihinde Erzincan Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. Yabancı Dili İngilizce olup, Nükleer Fizik, Atom ve Molekül Fiziği ve Öğretmen Yetiştirme ve Fizik Eğitimi alanlarında 74 ü yurtdışı olmak üzere toplam 168 yayını bulunmaktadır.
Oğlu Çağrı Büyükkasap Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde, kızı Nisa ise Erzurum'da Özel Bilkent Erzurum Lisesinde okuyor. Emekli öğretmen olan eşi Gülten Büyükkasap ise kızı Nisa'nın eğitimi için Erzurum'da oturuyordu.


 Oğlu Çağrı Büyükkasap,
"Bir gün bende babam gibi çıkacağım bu kürsüye, 'akıcı konuşacağım, herkes beni dinleyecek' diyordum. Şu an kürsüdeyim konuşuyorum ve herkes beni dinliyor. Gerçekten ilginç. Babam bana nasıl babaysa sizlere de öyle baba idi. Ben öyle düşünüyorum. Her akşam telefonda konuşurduk. Sürekli projeler anlatırdı. Artık ben sıkılırdım. 'Baba yeter, proje proje.' O sürekli proje anlatırdı. 'Oğlum kafamda şu var. Kafamda bu var ' diye. Baba derdim. Niye Kastamonu'dan gittin? Ağrı'da 4 yıl dekanlık yaptın. Ağrı'da 4 sene, Erzincan'da 2 sene dekanlık, 3 senede rektörlük yaptın. Niye yani? 'Vatan derdi, millet derdi, hizmet bekler' derdi. Burada derdi, 'yıllarca ekmeğini yedik. Ben buraya hizmet etmeden gidemem' dedi. 'Burayla benim gönül bağlarım var' derdi . Biz burada 'bir aileyiz' derdi. Anadolu'da bir 'dünya üniversitesi' derdi. Her konuşmasında Erzincan Üniversitesi 'bir ailedir' derdi. 'Devam edeceğiz' derdi, 'yılmayacağız, yıkılmayacağız' derdi. Mekanı cennet olsun" diye konuştu

TÜRKİYE NİN BAŞI SAĞOLSUN
BÖYLESİNE DEĞERLİ , BAŞARILI BİR YETENEĞİ KAYBETTİK.

YÖK BAŞKANI "ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİNİ YOKTAN VAR ETTİ, TEMİZ BİR SİCİLİ VARDI"
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan isi YÖK ile ilişkilerinin son derece iyi olduğunu belirterek, "Gördüğünüz bu kampusu yoktan var etti. Ailesinden çok bu kampuse vakit ayırdı. Herhangi bir yolsuzluk veya hatası olduğunu zannetmiyorum. YÖK'te bu hususla, kendisiyle ilgili hiçbir bilgi yoktur. Şikayet gelmemiştir. Onun için insanların onu bahane ederek hocamız hakkında bazı düşüncelere sahip olmasını da istemem. Sadece çok temiz bir sicili vardı. Son derece temiz bir sicili vardı. Böyle güler yüzlü, böyle başarılı, her zaman fevkalade beyefendi birisi idi. Ani ölümü beni şoke etti. Tüm ailesinin başı sağ olsun" dedi.
BAKAN YILDIRIM, "ESERLERİ ORTADADIR"

Son konuşmayı yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da rektörün ölümünden derin üzüntü duyduğunu bildirdi. Bakan Yıldırım, "2006 yılında Erzincan Üniversitesi kurulduktan sonra Mayıs 2007'de göreve başlayan ve hemşehrilerimizle bir araya gelerek Erzincan Üniversitesini nasıl kısa sürede Anadolu'nun ortasında bir Avrupa Üniversitesi telaşı ile gece gündüz gayret etti. Kendisi adeta ailesini hiçe sayarak çalıştı. Eserleri ortadır. Tüm Erzincan halkımızın ve ailesinin başı sağ olsun"diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI GÜL, BAŞBAKAN ERDOĞAN ÇELENK GÖNDERDİ

Törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, Türk Fizik Derneği , Türkiye'nin çeşitli üniversitelerden gelen 100 kadar çelenk dikkat çekti. Atatürk Üniversitesinden eski çalışma arkadaşları Prof. Dr. Büyükkasap'ın "Tosyalı İsmail'in oğluyum. Devlet beni okutmuş, rektör etmiş. Bu şeref bana da yeter çocuklarıma da. Onurumdan haysiyetimden taviz vermem" dediğini sık sık vurguladılar. 'Hayat dolu, esprili, vefalı, dürüst, mütevazi, ilkeli, aydın, vatanperver, saygılı' nitelendirilmelerinin yapıldığı Prof. Dr. Büyükkasap'ın her hafta ailesiyle geçirmek için Erzurum'a geldiğini anımsattılar.

16 yorum:

nazardeymesin07 dedi ki...

Başınız sağolsun,Allah geride kalanlara sabır versin.

nazardeymesin07 dedi ki...

Başınız sağolsun,Allah geride kalanlara sabır versin.

casminella dedi ki...

Başınız sağolsun, böyle değerli insanların yokluğu ülkemiz için büyük kayıp, çok üzüldüm...

Adsız dedi ki...

hepimizin başı sagolsun bu kadar degerli insanlar okadar zor yetişiyor.ama kolay kaybediliyor allahtan rahmet.meknı cennet olsun hepimizin tr olarak başı sagolsun.sevgili esra.sevgiyle mutlu kalın....

munevce dedi ki...

Esracım bende ne yazacağımı bilemiyorum çok üzgünüz.Başınız sağolsun.Allah taksiratını affetsin..Gülten e çocuklarına sizlere rabbim tükenmez sabır versin.Tosya mızın medarı iftiharıydı.İntihar ettiğine inanmıyoruz,inanamıyoruz...
Sevgiler selamlar

Numan ERİBAÇ dedi ki...

Degerli hocamızın vefatına çok derinden üzüntü duymaktayım. Eğitim adına büyük hizmen veren hocamıza Allah dan rahmet acılı ailesine sabır diliyorum.

Bu gün cenaze namazına ve defin törenine kayıldım. Tosyamızın hocamıza sahip çıkması ve ne kadar çok dostları,arkadaşı nın, olması çok sevilmesi beni çok duygulandırdı.

Tekrar başımız sağolsun

3prenses dedi ki...

bir erzincanlı olarak bizde hemşerimizi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz.erzincana çok eserler bıraktı.herkesin başı sağolsun.

İnci Yemek dedi ki...

Esracım başınız sağ olsun bir hemşerim olarak başımız sağ olsun çok üzüldük.Böyle insanlar kolay
yetişmiyor.Ailesine sabırlar diliyorum.

Esradan dedi ki...

gerçekten Türkiye son dereceli başarılı ve zeki bir şahsiyeti kaybetti,hepimizin başı sağolsun.amin

TATESAL dedi ki...

Başınız sağolsun Esracım...Bir Erzincanlı olarak böyle bir değerin kaybedilmiş olması beni çok üzdü...İnanamadım duyduğum zaman...Senin enişten olduğunu da bilmiyordum,rabbim rahmet eylesin....
Eşine ve çocuklarına sabırlar diliyorum...

Esradan dedi ki...

teşekkürler tatesal

Şenay dedi ki...

Başınız saolsun Allah kalanlarına sabır versin kendisine de cenneti nasip etsin Rabbim...

Atike Momini Ziya dedi ki...

selmlar,
herşeyden önce başınız sağ olsun. mekanı cennet olsun ia. Allh sevdiklerine güzel sabırlar versin ia...amin

bloğunuzu yeni keşfettim ve keyifli bir gezi yaptım. isterimki bundan sonra da paylaşımlarınızdan haberdar olayım:) ben de sizi beklerim :)
sevgi ve selamlar...

Ballı Cimcime dedi ki...

Allah Rahmet olsun, mekanı cennet olsun, nur içinde yatsın. Sizlere de Rabbim sabırlar versin, başınız sağolsun Esracım.

esra dedi ki...

Başınız sağolsun canım ..tv de izlemiştim seninde eniştenmiş çok üzüldüm ...allah sabır versin yavrularına eşine ailesine...

Erzincan Üniversitesi Öğrencisi dedi ki...

Ben Erzincan Üniversitesi öğrencisiyim. Hayatımda tanıdığım en idealist, en azimli insandı Erdoğan Hocam. Her zaman öğrencilerin, etrafındakilerin yararına bir şeyler yapmanın çabası içindeydi. Bir rektörden çok bir baba gibi yaklaştı bize, bireysel sıkıntılarımızı çözmeye çalıştı. Tüm yıl projeler geliştirdi, uğraştı, didindi. Olayı duyduktan sonra kalbimden bir parça koptu adeta. Yerini dolduramayacağım bir insanı kaybettim. O gitti ama bize çok şey bıraktı, çok şey öğretti. Bayrağı biz devraldık Hocam! Gözün arkada kalmasın. Dualarımız hep seninle... Allah mekanını cennetten bir köşe nasip eylesin...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...