gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

29 Eylül 2009 Salı


ET KABAĞI
PİRİNÇ
SALÇA
DEREOTU
KURU SOĞAN
KARABİBER
KİMYON
TUZ
SIVIYAĞ


Sıvıyağda kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur, salça ilave edilip biraz daha karıştırılır.
Küp küp doğranmış kabaklar ilave edilir, sulandıktan sonra pirinç ve baharatlar katılır,üzerine biraz sıcak su dökülüp,pirinçlerin pişmesi beklenir.Pirinçler piştikten sonra doğranmış dereotu katılıp dinlenmeye bırakılır. Servis yapmadan önce üzerine sarmısaklı yoğurt dökülüp afiyetle yenir.

6 yorum:

Numan ERİBAÇ dedi ki...

Kabak sacalaması Tosya yöresi adıyla ben sevmem ama elinize saglık. Zaten tosya nın acil durumda vazgezilmez yemekleri sacalama sepeleme dir. :))

serpilobakizi dedi ki...

Bizde aynı şekilde yaparız kabağı
nefis olmuş arkadaşım eline sağlık sevgiler

nazardeğmesin07 dedi ki...

günaydın ellerine sağlık harika görüntüsü var bende dün aynı şekilde yeşil domates pişirdim çok bizimkiler tarafından beğenildi.

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık canım.
Ben pirinç koymadan pişiririm.birde böyle deniyeyim.
sevgiler.

Adsız dedi ki...

hocam görüş ve önerilerinden yararlanmak istriz tabii ve izlenmek de güzel ayrıca teşekkürler ve ayni zamanda başarıların devamını dileyerek hayırlı günler dilerim sevgiler
engin-success

sefika dedi ki...

esra hanım merhabalar:))) benim eşimin ailesi zonguldakta yaşıyor. bizde her sene trabzondan 2 sefer gideriz. her gidişimizde de tosyadan pirinçlerimi alırım (pirinççi hacı :)))) bu kabaklı yemeği de ben de çok yaparım hatta ortanca oğlumun favorilerindendir. hemen hemen aynı şekilde yapıyormuşuz ellerinize sağlık sevgiler şefika



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...