gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

1 Nisan 2009 Çarşamba

yarım kg mantar
1 adet iri soğan
zeytinyağ
tuz, karabiber, kimyon
yoğurt
sarmısak
Ben mantar sote yaparken genelde içine eşantiyon birşey katmıyorum,
misafirlerime yapacağım zaman daha renkli ve zengin olması için tavuk göğsü,
yeşil biber,domates katarım ama,kendimize yaparken mantarın o lezzetini tam alabilmek için sade yaparım, kışın domates yerine bile salça kullanıyorum, kışın domatesleri lezzetsiz buluyorum.
gelelim tarife


zeytinyağımızı tavamıza koyalım, yemeklik doğradığımız soğanlarımızı hafifçe kavuralım, ardından doğranmış mantarlarımızı katıp, baharatlarımızı ilave edelim. Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra tuzumuzuda ekleyip, pişmeye bırakalım. Piştikten sonra ister pilav yanında, ister üzerine sarmısaklı yoğurt döküp afiyetle yiyelim.

7 yorum:

Eylem dedi ki...

hımmm.öyle açım ki bir tabak alsam olur mu?

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

Selam Esra, ben Esra:) memnun oldum. yemeğin nefis görünüyor, aşağıdakilere de baktım hepsi süper ellerine sağlık:)

bahar dedi ki...

Merhabalar, “hediyeleşmek” üzerine güzel bir etkinliğimiz var. Sizin de katılmanızı arzu ederim, ayrıntılar sayfamda. Sevgiler.

Numan ERİBAÇ dedi ki...

esra hanım merhabalar kusura bakmayın.Site üyelerimizden bir kac talep geldi. okurlarımız yazıyor bölümündeki yazılarınızı begenmişler tam yazar kadrosuna katsanıza diyorlar

Bu konuda ne dersiniz. 15 günde 1 yazı gönderme imkanınız varsa müsaitseniz size köşe acmak isteriz.

hocama selamlarlar

sarımutfak dedi ki...

ımmm mantarı severim nefis görünüyor ellerine sağlık cnm

http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

merhaba hayırlı cumalar

http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

merhaba canım huzur dolu bır akşam dıleğiyle



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...