gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

26 Mart 2009 Perşembe

1 kase küp şeklinde kesilmiş portakal kabuğu
1.5 kase toz şeker
2-3 kase arzu edildiği miktarda su
1 çay kaşığı limon tuzu
(anlaşılmasının kolay olması için ölçüyü bu şekilde verdim,
kullandığınız portakal kabuğu kadarının 1.5 katı şeker kullanılıyor.)

Kabukların acısının çıkması için 3-4 defa kaynattıp,suyunu döktüm.

Soğuk suya koyup 2-3 saat beklettim,
eğer bu şekilde yapmazsanızacısı çok çıkıyor ve yenmiyor.
Suyunu ve şekerini tencereye koydum, kaynamaya başlayınca kabukları içine attım,
(zaten kabuklar pişmiş olduğu için bu şekilde yaptım)
Reçelimiz kıvamına gelince, suda erittiğim limon tuzunuda tencereye katıp,
1-2 dakika daha kaynattım.AFİYET OLSUN.

NOT: İLK REÇEL DENEMEMDİ VE BEN BAŞARDIM :-))

4 yorum:

Öznur dedi ki...

Benimde kayınvalidem yapmıştı daha geçenlerde ama hemen şekerlendi. Seninkide nefis gözüküyor ellerine sağlık canım.

Gunes ile LEZZETLI TATLAR ZAMANI dedi ki...

BENİM ÇOK YAPTIĞIM VE SEVDİĞİM REÇELDİR. ELİNE SAĞLIK :)

serpilobakizi dedi ki...

zahmetli gibi ama başarınca
kolay oluyor ellerine sağlık canım
denemek isterim sevgiler...

http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

merhaba huzur dolu bır gun dıleğiyle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...