250 gr yağsız köftelik kıyma
1 kuru soğan
2 adet patates
1 kahve fincanı pirinç
1 yumurta beyazı
tuz, karabiber, kimyon
terbiye için
yarım limon
tüm malzemeler beraber yoğrulur, bir tepsinin içine biraz un serpiştirin, yoğurduğunuz harçtan fındık büyüklüğünde parçalar yapıp(misket gibi) unlu tepsiye koyun.
patatesleri soyup doğrayın.
Tencerenizdeki 1 litre kaynar suya tuz, iri ceviz büyüklüğünde sana yağ ilave edip patates ve köfteleri içine atın, patatesler pişene kadar köftelerde rahatlıkla pişiyor, piştikten sonra başka bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpıp, ocağın altı söndürülünce hemen karıştırarak çok yavaş yavaş limonlu yumurta sarısını ilave edin.ortaya harika bir yemek çıkıyor.
afiyet olsun
2 yorum:
MMMMMMMM.... BAYILIRIM BU YEMEĞE. BEN HAVUÇ DA KULLANIYORUM. LEZZETİNE LEZZET KATIYOR. ELLERİNE SAĞLIK CANIM. HUZURLU BİR GÜN VE ARDINDAN KEYİFLİ BİR HAFTA SONU DİLİYORUM. SEVGİLERRRR...
http://womentuana.blogcu.com
http://nostaljik.blogcu.com
SELAM MUTLU PAZARLAR
Yorum Gönder