gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

24 Kasım 2008 Pazartesi

barbunya
kuru soğan
salça
havuç
patates
zeytinyağ
tuz
şeker

Barbunyaları 1 gün önceden suya ıslatıp, ertesi gün 20-25 dk haşlayalım.
Tenceremizde zeytinyağ ile soğanımızı kavuralım, doğranmış havuçlarımızı ilave edip biraz daha kavuralım, daha sonra salçayıda katıp karıştırmaya devam edelim,yeterli miktarda suyu da tenceremize koyup, kaynayınca doğranmış patateslerimizi ve barbunyamızı, tuzumuzu ve birazda şeker katıp kısık ateşte pişmesini bekleyelim.
Barbunyalarımız önceden ıslatılmış ve biraz pişirilmiş olduğu için 15-20 dk gibi bir sürede pişmiş oluyor,servis tabağına alıp maydonozla süsleyelim.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...